Митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій обраний місцеблюстителем Предстоятеля церкви, яка благословила Януковича та Папієва  на правління і заступилась за Бойчука

Митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій обраний місцеблюстителем Предстоятеля церкви, яка благословила Януковича та Папієва на правління і заступилась за Бойчука

24.02.2014, 17:47

Митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій обраний місцеблюстителем Предстоятеля Української Православної Церкви. Про це повідомляє Релігійно-інформаційна служба України з посиланням на Синодальний інформаційний відділ УПЦ (МП) 

24 лютого 2014 року в Києві відбулося засідання Синоду Української Православної Церкви. Головував на засіданні, відповідно до Статуту Української Православної Церкви, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, найстаріший за хіротонією постійний член Синоду.

Як сказано в повідомленні, у зв'язку з медично засвідченою неможливістю для Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира здійснювати виконання обов'язків Предстоятеля Української Православної Церкви, в чому члени Синоду особисто переконалися, відвідавши Його Блаженство в лікарні, Синод прийняв рішення про необхідність обрання місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри.

Відповідно до норм Статуту Української Православної Церкви (МП) таємним голосуванням на посаду місцеблюстителя обраний митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій.

У телефонній розмові після обрання Патріарх Московський і всієї Русі Кирил побажав митрополиту Онуфрію успіхів.

Нагадаємо, Предстоятель Української Православної Церкви Московського патріархату блаженіший митрополит Володимир 21 лютого  2010 року благословив новообраного Президента України Віктора Януковича на виконання обов"язків глави держави.

Призначений Януковичем губернатор Чернівецької області Михайло Папієв вже під час громадянського протистояння в Україні нагадав, що він є прихожанином Московського патріархату. Вступаючи на посаду губернатора Михайло Папієв не виявляв толерантності стосовно релігійних почуттів буковинців. Він демонстративно запізнився на церемонію свого представлення, бо брав благословення у митрополита УПЦ МП Онуфрія. На те, що серед мешканців Буковини є вірні не лише цього патріархату, а й такі, що є прихожанами інших церков, голова Чернівецької ОДА тоді не зважав. 

Митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ МП Онуфрій також надіслав лист на ім"я суду, який розглядав справу колишнього голови Заставнівської РДА М. Бойчука. Нагадаємо, колишнього голову Заставнівської райдержадміністрації Бойчука М.В. обвинувачували за трьома статтями КК України: катування, завданні я тілесних ушкоджень середньої тяжкості та перевищення службових повноважень. У листі митрополита містилося прохання до суду при винесенні вироку Бойчуку врахувати його благочинну діяльність та постійну допомогу, яку він надавав православним церквам і монастирям Буковини.

1


КОМЕНТАРІ (2)

В УКРАЇНІ МАЄ БУТИ ЄДИНА ПОМІСНА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА ,

ІНАКШЕ З НАГРАБОВАНИМ МАЙНОМ ВСЯКИХ "БАТЮШЕК" БУДЕ ТЕ САМЕ,ЩО З БУДІВЛЯМИ ВЛАДИ ЯКА ГРАБУВАЛА!!!!!!!!

avatar

СЛАВА УКРАЇНІ!

24 лютого 2014 18:54

Має унікальний шанс, котрий дається раз в житт, і не кожному. На хвилі Революції відмовитись від московії та об"єднатись.

avatar

!!!

24 лютого 2014 19:33