Микола Томенко просить Генпрокурора, міністрів внутрішніх справ та  інформаційної політики взяти під особистий контроль розслідування нападу на чернівецьких журналістів

Микола Томенко просить Генпрокурора, міністрів внутрішніх справ та інформаційної політики взяти під особистий контроль розслідування нападу на чернівецьких журналістів

12.07.2017, 18:14

До голови Громадського руху “Рідна країна” Миколи Томенка звернулися журналісти телеканалу «Чернівецький промінь» стосовно свавілля в. о. сільського голови села Репужинці Застанівського району Чернівецької області.

05.07.2017 журналісти телеканалу виявили незаконний самовільно викопаний кар’єр по видобутку піску на території села. Про вказаний факт було повідомлено в.о. голови Репужинської сільської ради, яка, в свою чергу, викликала свого чоловіка. Після прибуття до сільської ради чоловіка в.о. сільського голови разом із ще одним мешканцем села напав на журналістів телеканалу, завдав їм тілесні ушкодження та погрожував фізичною розправою.

Незважаючи на те, що прокуратура Чернівецької області за вказаними фактами внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, Микола Томенко звернувся до Генерального прокуратура, Міністра внутрішніх справ та Міністра інформаційної політики з проханням взяти під особистий контроль розслідування факту нападу на знімальну групу телеканалу.

“Необхідно переходити від декларування захисту прав журналістів до здійснення конкретних заходів щодо захисту таких прав та покарання винних у здійсненні нападів на журналістів. Для цього потрібно тримати під контролем абсолютні всі випадки перешкоджання законній діяльності журналістів зі сторони не тільки правоохоронних органів, а й зі сторони самих колег постраждалих,” – зазначив у зверненні Микола Томенко, повідомляє сайт партії.

1


КОМЕНТАРІ (2)

      В связи со своей деятельностью правозащитника и журналиста, я многократно попадал в такие ситуации (открыто 42 уголовных производства (!!!), включая ч.2 ст. 345-1 и ч.2 ст. 350 УК). Неоднократно был и свидетелем "быкования" в сторону полицейских УПП.  

      У нас на Украине, миллионы граждан быкуют (включая чиновников, полицейских и даже прокуроров), совершая (умышленно, либо неумышленно) правонарушения. Причём, навязывают окружающим, что их поведение является нормальным, а они крутые герои. Тех же, кто пытается им помешать, или просто делает им замечание (включая полицейских) - начинают нецензурно оскорблять, угрожать и даже нападать на них.

     К сожалению, количество "быков" стремительно растёт. 

      Такой всплеск "быкования" является следствием повної безкарності за последние 10 лет. И виноваты в этом, в первую очередь, сама власть из-за своей жадности (коррупции). Но, не меньше виноваты мы сами (пересічні громадяни И САМА ПОЛИЦИЯ). Ведь это мы не только не обращаем внимания (проходим мимо), быкующих подонков, но и даже поддерживаем их!!! Начинаем кричать не на "быков"-негодяев, а на людей и на патрульных полицейских, проявляющих гражданскую позицию, несогласных с "крутыми" беспредельщиками. А полицейские не привлекают к ответственности преступников. А безответственность ещё больше порождает преступность!!!

     И пока мы все будем так себя вести УКРАИНА НИКОГДА НЕ СТАНЕТ ЦИВИЛИЗОВАННОЙ СТРАНОЙ!!! И МЫ ВСЕ ПРЕВРАТИМСЯ В СТРАНУ АНАРХИИ И ХАОСА

Стаття 345-1. Погроза або насильство щодо журналіста

1. Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності -

карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Стаття 296. Хуліганство

     1. Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, -

карається штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п'яти років.

 

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

095-474-37-54    [email protected]

avatar

Геннадий Геков

12 липня 2017 20:55

А що, Бурбаку вже надоїло гратися в писульки до Авакова ?

avatar

Грекоф

13 липня 2017 11:09