Микола Федорук: 'Я займався господаркою і не займався політикою, але політика зайнялася мною' (+відео)

Микола Федорук: "Я займався господаркою і не займався політикою, але політика зайнялася мною" (+відео)

25.09.2012, 22:00

«Йду до Верховної Ради України, тому що мене не влаштовує ситуація в нашій державі. Підтримую програму об’єднаної опозиції, яку сформували сім політичних сил.  Режим, який встановився в країні веде до міжнародної ізоляції України. Закінчиться все тим, що ми перетворимося на країну-ізгоя, перебуваючи  в самому центрі Європи». Як повідомляє кореспондент BukNEWS, цими словами розпочав свою прес-конференцію  кандидат у народні депутати України по 201 в/о Микола Федорук.

На прохання чітко вказати ознаки формування в країні режиму Микола Федорук, зокрема, назвав такі:  закон про мови, політичне переслідування за погляди, закон про наклеп, знищене місцеве самоврядування.

«Як може бути, що Кабінет міністрів Конституційний суд ставить вище законів і Верховної Ради. Як таке взагалі може бути?», - риторично запитав Федорук. - А хіба не є ознакою авторитаризму те, що громаді так і не дозволили провести референдум щодо розпуску міської ради? І то за цілковито надуманими приводами. Кілька разів городяни збиралися на збори, проте їм не дозволили демократично вирішити це питання».

Журналісти запитали у Миколи Федорука, чи погоджується він з твердження, що авторів мовного закону Ківалова, Колєсніченка, Литвина, Януковича можна вважати ворогами України кандидат в депутати відповів ствердно. «Вони вороги української державності», - однозначно заявив М.Федорук.

"Питання державної мови добре лежало, для чого було його зачіпати? У мене теж колись була добра нагода зробити російськомовний дубляж відомого чернівецького тижневика, проте мудрі люди мене застерегли від цього: не чіпай того, що добре лежить, бо лихо буде", - додав Федорук вже від себе.

А також згодом додав, що йому взагалі соромно за реакцію українського МЗС на резолюцію, яку проголосував сенат США щодо ситуації в Україні. «Мені соромно за державу, коли такі заяви роблять професійні дипломати, - сказав Микола Федорук. – Мені буде дуже неприємно, якщо десь під час перебування за кордоном мене будуть асоціювати з такою країною».

Не погодився Микола Федорук також із закидами, що раніше він підтримував Віктора Януковича, а зараз перейшов у стан опозиції:

«Покажіть мені документ, який би я підписав на його підтримку, чи дав інтерв’ю. Це брехня! Політтехнологія», - наголосив Микола Федорук.

Якщо говорити про минулі часи, то я просто працював, займався господаркою. І не займався політикою. Проте, як говорить відомий вислів, політика зайнялася мною. І тоді довелося робити вибір. І я його для себе зробив. Мене заставили визначитися. Врешті, як відомо, не змінюються лише генії і дурні. Ні до одних, ні до других я себе не відношу. Тому очевидно, що я також змінився».

«Знаючи, що маю справу з циніками, яким невідомо, що таке людяність і мораль, можу чекати всього.  Бо раніше люди грали в наперстки, а зараз граються у вибори. Але я йду, щоб виграти. Програшу немає і не буде», - підсумував Федорук.

1