Микола Федорук передав привіт депутатам Чернівецької міської ради:  'Сценарію Федорук-2 у Чернівцях – не буде! У нас є протиотрута!' (+ВІДЕО)

Микола Федорук передав привіт депутатам Чернівецької міської ради: "Сценарію Федорук-2 у Чернівцях – не буде! У нас є протиотрута!" (+ВІДЕО)

28.12.2015, 19:00

Народні депутати України Максм Бурбак та Микола Федорук прокоментували так звану секретаріаду у Чернівецькій міській раді і засоби, до яких вдаються деякі політичні сили, щоб отримати бажаний для себе результат.

Про це з прес-конференції народних депутатів України повідомляє кореспондент BukNews.  

-          Вже йдуть такі негласні домовленості, як би Михайлішина знову призначити на секретаря, - розповів народний депутат України Максим Бурбак. - Лузери хочуть повернутися. Переконаний, що Чернівецький міський голова Олексій Каспрук завадить  цим намірам. Не буде цього! Просто не буде! Люди геть подуріли! Багато політичних рішень у Чернівецькій обласній і міській радах приймаються по дзвінку з Києва. Це коли таке було? Михайлішина теж будуть обирати по дзвінку з Києва? Чи Київ буде відповідати, що буде робитися у Чернівцях? Якщо депутати не підтримають запропоновану мером кандидатуру, це жодним чином не означатиме його поразку. Одразу можу сказати, що з огляду на той перебіг подій, який зараз відбувається в місті, зважаючи на те, як забігали зараз депутати, які хочуть вирішувати все за чернівчан, які вже одного разу показали своє справжнє обличчя, то я порадив Олексію Павловичу готуватися до виборів. 

-          Тут хотів би розказати про закон, як його вже назвали, про рабство депутатів місцевих рад. Це той законопроект, на якому наполягали фракції «Батьківщини» і Радикальної партії щодо імперативного мандату. Згідно із законом про вибори, норма про відкликання депутата вступає в дію через рік після його обрання. Але їм вже кортить, бо розуміють, що посипляться фракції на місцях. Бо будуть перебігати депутати. Наразі законопроект проголосовано тільки у першому читанні. Фракція «Народного фронту» відстояла свою принципову позицію щодо того, що даний законопроект стосується лише членів партії–депутатів, обраних на місцевих виборах 25 жовтня 2015 року, - станом  на момент реєстрації. Раджу керівникам фракцій не лякати своїх депутатів імперативним мандатом, чи відкликанням будь-якого депутата місцевої ради за рішенням керівного органу партії. Стоп хлопці й дівчата! Вчіть матчастину. Хочу нагадати тим, хто хоче позбутися представників «Народного фронту» у своїх фракціях, що закон стосується тільки ваших партійних осередків. Адже далеко не всі, хто балотувався у ради від тієї чи іншої політичної сили, є членами цих партій. Серед депутатів чимало безпартійних, на кого дія цього закону взагалі не поширюється. Ніхто у них не забере мандат! Не лякайте: ніхто нікого не виключить!  - пояснив народний депутат України Максим Бурбак.  

-          Якщо Чернівецька міська рада ухвалюватиме незаконні рішення, то ми, як депутати Верховної Ради України, будемо ініціювати розпуск Чернівецької міської ради. І рука не здригнеться! Бо дехто там вже просто загрався!  - наголосив Максим Бурбак. - Це рішення було обговорене на раді партії і підтримане одноголосно. В тому числі мером Каспруком. Чернівецький міський голова не боїться перевиборів. Він має мандат довіри, йому є з чим іти до людей! 

-          Щоб нам потім не дорікали, що ми брали участь у цьому міжсобойчику,  вже зараз офіційно заявляю: ми ініціюємо створення депутатської групи «Народного фронту» у Чернівецькій обласній раді. Запрошую усіх депутатів, яким не байдуже те, що відбувається в області, приєднуватися до цієї групи. Щоб ці політикани не гралися, як наперсточники на колгоспному ринку. Я мовчати не буду!  Здати все, щоб вони знову всі повипливали ці колишні регіонали, я не дозволю. Не за це ми мерзли і боролися на Майдані. Не буде цього!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Максим Бурбак: Рішення про призначення керівником комісії облради з питань АТО хлопця, який сам був в АТО - правильне! 

Колегу підтримав народний депутат України Микола Федорук:

-          Поправка Максима Бурбака до закону про так званий імперативний мандат заспокоїть і протверезить багатьох, хто думає, як би вчинити по іншому, - переконаний народний депутат України Микола Федорук. – Сумніваюся, що цей закон, який прийнятий за основу, взагалі проголосують у другому читанні...

-          Стосовно наших місцевих справ, то хочу всіх попередити: сценарію Федорук-2 у Чернівцях – не буде. Щодо цього у нас є протиотрута! Якщо наші місцеві політиканчики зроблять якісь спроби повторити сценарій 2011 року, знову спробують побавитися з волевияленням громади, то ми швидко поставимо їх на місце. Строго у відповідності до чинного законодавства. Законні засоби і методи – відповідально вам про це заявляю, як член парламентського Комітету з питань державного будівництва. Регіонально політики і місцевого самоврядування. -  у нас є!  Аж до того, що ми підемо на позачергові вибори у Чернівцях. І депутатів, і мера. Це такий мій привіт до завтрашньої сесії Чернівецької міської ради, - сказав народний депутат України Микола Федорук.

1


КОМЕНТАРІ (2)

комуніст знає що каже з перепуду! Федорук у вас є тіко пшик кролячий і більше нічого! не туждися бо сморід лише від вас.

avatar

Юрій

28 грудня 2015 20:42

Микола Трохимович! Немає у тебе серця. Так напудив Каспрука сценарієм Федорук-2, що той відмовився висувати кандидатуру секретаря. Використав твою ПРОТИОТРУТУ, віддав депутатам право першої ночі.

Олексію Павловичу! Якщо хочеш бути головою міста мусиш контактувати із всіма депутатами. Не ти їх вибирав, не тобі їх судити. Тільки спільними зусиллями.

 

avatar

Чернівчанин

29 грудня 2015 15:57