На з'їзді 'Батьківщини' проти Федорука, який балотуватиметься від опозиції, вчинили провокацію (оновлено о 16.05)

На з'їзді "Батьківщини" проти Федорука, який балотуватиметься від опозиції, вчинили провокацію (оновлено о 16.05)

30.07.2012, 15:55

Об’єднана опозиція «Батьківщина» затвердила список своїх кандидатів на вибори до Верховної Ради у мажоритарних округах.Таке рішення ухвалив з’їзд опозиції, який відбувається в Києві. Головуючий на з’їзді Олександр Турчинов зачитав список кандидатів від опозиції у мажоритарних округах. У Чернівцях (округ № 201) від об'єднаної опозиції балотуватиметься колишній мер Чернівців Микола Федорук, усунутий з посади депутатською більшістю у складі ПР, перебіжчиків з ВО "Батьківщина" та нашоукраїнців у березні 2011 року. Претендентами на кандидатсво названі також Олександр Фищук (№ 202 із центром в м. Сторожинець (Вижницький, Кіцманський, Путильський райони, частина Сторожинецького району) і Василь Мельник (№ 204, із центром в м. Хотин (Хотинський, Заставнівський, Сокирянський, Кельменецький райони, місто Новодністровськ). 

Олександр Фищук - колишній начальник Державної податкової адміністрації в Чернівецькій області та голова Кіцманської РДА (у часи губенаторства Георгія Філіпчука та Теофіла Бауера). Василь Мельник - заступник голови Чернівецької обласної організації ВО "Батьківщина", колишній голова Заставнівської РДА, колишній перший заступник голови Чернівецької ОДА (в останні роки перебування на посаді голови ОДА Теофіла Бауера), екс-керівник апарату Заставнівської районної ради.

Ще одни округ № 203 (м. Новоселиця) наразі вакантний.

Геналій Москаль  йде 32-м у списку. По списку до парламенту також балотуватимуться Максим Бурбак (43-й) та Іван Мунтян (115-й). 

Під час з'їзду, який відбувався не в залі, а під відкритим небом, трапилася провокація. Як розповів BukNEWS голова Чернівецького обласного виборчого штабу Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Максим Бурбак, який є делегатом з'їзду, коли Олександр Турчинов зачитав ім'я колишнього Чернівецького міського голови Миколи Федорука, невідомі молодики підняли з десяток плакатів на кшталт "Федорук - це радянська система", що Чернівці проти нього. Дехто почав вигукувати "Ганьба!".

Серед делегатів з'їзду була також присутня голова громадської організації "Калинка" пані Ольга Чорна, яка теж висловлювала  незадоволення кандидатурою Миколи Федорука. Члени чернівецької делегації припускають, що за провокацією стоять представники чинної міської влади, які достроково припинили повноваження Чернівецького міського голови. Внаслідок цього, нагадаємо,  місто вже більше року живе без мера. Водночас в.о. мера Віталія Михайлішина також називають серед можливих кандидатів на участь в парламентських виборах від правлячої у країні Партії регіонів.

Невдововлення Федоруком могла також інспірувати голова Всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу «Фортеця» Оксана Продан. З'їзд опозиції відмовився підтримати її, як кандидата в одному з мажоритарних округів Києва. Це саме вона, припускають чернівецькі делегати, могла привести молодиків, які тримали плакати привезені пані Ольгою Чорною.

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко вважає, що до БЮТу будуть питання скоріше не через проведення з'їзду на вулиці, а через недотримання процедури затвердження мажоритарних кандидатів. Як відомо, кандидатів потрібно було голосувати кожного окремо, але їх проголосували списком.

Фото Юрія ХОРУНЖОГО

1


КОМЕНТАРІ (4)

Сила етносу - у його згуртованості. Донецьких меншість, але вони згуртовані. А в нас кожне г..но свою думку має. Тому українців і чмирили всю історію.

avatar

Ron

30 липня 2012 10:25

avatar

Валерій Плюта

30 липня 2012 11:08

Федорук,Бурбак,Мунтян..кандидаты зашибись. ))))) Жулик на жулике  жуликом погоняет.

да уж...что власть конченая,что оппозиция..нет слов

avatar

Руслан

30 липня 2012 12:43

Фотка зачотна, тіпа, "Федорук, открой лічіко - я вєдь і посвататься могу!"

avatar

Нестор ШУФЛЯ

30 липня 2012 15:25