Михайло Павлюк: «ЄС послідовно виступає за створення коаліції патріотичних сил»

Михайло Павлюк: «ЄС послідовно виступає за створення коаліції патріотичних сил»

17.11.2020, 22:39

«Європейська Солідарність» стала єдиною політичною партією, що представлена   у   парламенті,   в   якої   упродовж   року   зростає   рівень підтримки у  Чернівецькій  області. Сьогодні  «ЄС»  прагне  одного  – єднання з патріотичними силами заради розвитку регіону.

Своїми думками про перебіг виборів в регіоні та перспективи роботи партійного активу   поділився   з  Buknews  лідер   місцевого   осередку   партії   «Європейська солідарність»,   кандидат   у   депутати   Чернівецької   обласної   ради   Михайло ПАВЛЮК.

- Як ви оцінюєте результати цих місцевих виборів?

Як і більшість буковинців, очікую на остаточні результати місцевих виборів уже найближчими днями. Від самого початку наша команда робить все необхідне, щоби цей день відбувся якнайшвидше. Ми здійснили паралельний підрахунок голосів, а це складна масштабна робота, працюємо у ТВК, взяли участь у більшніж дванадцяти судових процесах – протидіємо можливим фальсифікаціям та затягуванню процесу встановленню результатів виборів. Можливо, ви звернули увагу на те, що ми практично кожного дня проводимо онлайн брифінги, на яких звітуємо перед буковинцями про поточний стан справ у ТВК та в судах.

Результати   виборів   оцінюю   у   двох   контекстах   –   у   суспільному   та   суто партійному. У загальному вимірі маю розуміння, що на цих виборах перемогли не кандидати, не партії, а безпосередньо чернівчани. Вони зробили вибір, якийдає місту надію на краще майбутнє. Тепер спільне завдання політичних сил, які отримали   мандат   довіри,   полягає   в   тому,   щоби   не   підвести   своїх   виборців. Вкрай необхідно якнайшвидше імплементувати цей вибір в ефективну роботу новостворених рад.

У   партійному   ж   вимірі   результати   виборів   оцінюю   стримано-позитивно. Команда   «ЄС»   буде   представлена   у   ключових   місцевих   радах   Чернівецької області.   Найближчим   часом   ми   сформуємо   фракції   для   реалізації   програми «Європейські Чернівці – Європейська Чернівецька область: 2025».

Наразі   ми   –   єдина   парламентська   політична   сила,   яка   продемонструвала зростання рівня підтримки виборців, порівняно з парламентськими виборами в липні минулого року. У  той  час, коли, до  прикладу, провладна партія «Слуга народу»   чи   ОПЗЖ   показали   стрімке   падіння.  А   деякі   політичні   сили,   що   є присутніми у парламенті сьогодні, не змогли подолати 5-відсотковий бар’єр.

І я розумію, чому буковинці підтримали нашу фахову проєвропейську місцеву команду. Ми маємо якісну програму дій, чітку ідеологію та підтримку з боку парламентської фракції партії щодо плану розбудови міста та області.

- Нещодавно   ЄС   публічно   ініціювала   об’єднання   патріотичних   сил.   На якому етапі переговорний процес знаходиться зараз?

Так,  дійсно,   ми   запропонували  місцевим   політичним   проєктам  «Єдина Альтернатива»  та   «Пропозиція»,  яких   підтримали  чернівчани,   об’єднатися  на всіх рівнях.

Скажу   навіть   більше,   гасло   «Патріоти,   Єднаймо   Сили»   стало   центральним мотивом   нашої   виборчої   кампанії.   «ЄС»   виступає   за   те,   щоби   припинити політичні   інтриги,   чвари   й   протистояння   у   Чернівцях,   і   почати,   нарешті, розбудовувати   наше   місто   та   наш   регіон.  Політичні   амбіції,   на   думку   нашої команди, повинні відійти на другий план. На першому має бути відповідальність перед людьми, які всіх нас підтримали. 

І я точно знаю, що чернівецький виборець точно вітає чітку позицію «ЄС» щодо єднання. Оскільки він прагне побачити чимшвидше результати нашої спільної роботи – у комунальному господарстві, ремонті доріг, забезпеченні медичних закладів та підтримці лікарів, модернізації соціальних об’єктів тощо.

Мені здається, що на сьогодні ми для об’єднання патріотичних сил зробили все можливе. Наразі, останнє слово – за нашими майбутніми партнерами. В першу чергу все залежить від «Єдиної Альтернативи», яка отримала найбільший вотум довіри від чернівчан.

Вони   знають,   що   ми,   як   системна   проєвропейська   ідеологічна   партія,   яка представлена у парламенті, яка потужно зростає на загальнонаціональному та регіональному рівнях, станемо надійним партнером у коаліції. Ми забезпечимо надійну   підтримку   не   тільки   на   місцевому,   але   й   на   парламентському   рівні. Просто   подивіться,   як   ефективно   працює   уся   фракція   «ЄС»   у   Верховній   Раді України.

Водночас,   наші   майбутні   партнери   також   знають,   що   «ЄС»   не   бачить можливості для співпраці з такими політичними партіями, як «Слуга Народу» та «ОПЗЖ», які, на нашу думку, зсередини руйнують державу й на своїх плечахрозгортають подальший сценарій масштабної економічної та політичної кризи.

Гадаю,   суспільство   свого   часу   дасть   оцінку   цим   політичним   проєктам   та наслідкам   їхньої   «роботи»   на   всіх   рівнях   влади.   За   дешевий   популізм, непрофесіоналізм, непотизм, загравання з ворогом-агресором, «коронакризу», масштабну   економічну   кризу,   відсутність   підтримки   малого   та   середнього підприємництва,   похабне   ставлення   до   хворих   та   лікарів   в   умовах   пандемії, «розтринькування» коштів на так званому «великому будівництві», яке чомусь фінансувалося   з  «ковідного»   фонду,  за   намагання  розвалити   Збройні  Сили   – зокрема, «слугам» доведеться рано чи пізно відповідати.

Як на мене, про ці речі треба  думати   кожній   людині,   яка   брала  участь  або   підтримувала  Революцію Гідності чи прагне втілення політики європейської інтеграції України.

- Коли, на Вашу думку, будуть можливі уже перші засідання рад?

Повторюсь,   ми   прискорюємо   цей   час   наскільки   це   можливо.   Оскільки розуміємо,   що   зараз   –   надзвичайно   відповідальний   для   Чернівців,   для Чернівецької області період, оскільки триває підготовка місцевих бюджетів тамає місце найбільша за роки незалежності України пандемія.

Але наші виборці знають, що «Європейська Солідарність» розуміє, що потрібноробити й має чіткий план дій, й повністю нас підтримують. 

Дякую за розмову!

Юрій МИРНИЙ

1