Михайло Павлюк сформував тимчасову технократичну команду й зосередив увагу на основному

Михайло Павлюк сформував тимчасову технократичну команду й зосередив увагу на основному

25.12.2018, 10:44

В.о.голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк пояснив BukNews деякі кадрові процеси, які відбуваються у "будинку з левами", а також розповів про головні завдання, над вирішенням яких працює обласна виконавча влада. 

- З кінця листопада в області відбулися кадрові зміни, і будучи людиною відповідальною разом із іншими посадовими особами сформували тимчасову технократичну команду й зосередили увагу на основному – забезпеченні життєдіяльності області, виконання доручень центральної влади, виконання діючих бюджетів, прийняття нових, суспільний спокій та поступальний соціальний розвиток, - пояснив Михайло Павлюк. - Нагадаю, у 2018 р. область почала з боргом у 115,7 млн грн. Напередодні 2019 р. прийняті по області усі місцеві бюджети, покрито дефіцит у районах через стабдотацію. Немає жодної копійки боргу перед бюджетними установами. Взяті місцевою виконавчою владою соціальні зобов’язання виконані. За дорученням центральної влади по районах у рамках роботи рад регіонального розвитку майже сформовані пропозиції й підтримані місцевими жителями щодо Перспективного плану розвитку області на 2019-2021 рр.

- Щодня я чую як хороші пропозиції так і конструктивну критику. Чую та враховую! Я закликав та особисто зустрівся з лідерами усіх провідних політичних сил та закликав їх у Цей складний час до консолідації заради Буковини. Мені видається що є важливі речі, про них варто говорити – про те як рік завершуємо, з якими пересторогами й завданнями, а головне, у якій комплекції ідемо у наступний 2019 р. 

- А про представників патронатної служби, які призначаються наказом керівника апарату ода, які не є держслужбовцями, дехто є молодими виконавцями, а хтось старший, має депутатський чи управлінський досвід, блискучу кар'єру у правоохоронних органах, може радити починаючи з 1990-х рр., але головне, не приймати рішення, варто сказати ще таке. Якщо є або буде підтверджений хоча б один факт зловживань, некомпетентності чи підтверджений проступок, чи з числа патронатної служби чи керівників структурних підрозділів, будуть миттєві дії. Є якась інформація про зловживання – прошу повідомити про це правоохоронні органи. Євромайдан був та світові партнери виступають за правову державу Україну, верховенство права та презумпцію невинуватості - прошу це пам’ятати.

- Дайте перших 100 днів системно зорганізувати роботу, я знайду можливість та майданчик прозвітувати про зроблене, - пообіцяв в.о.голови Чернівецької ОДА Михайло Павлюк. 

1