Михайло Папієв нарахував мінімум три статті Конституції, які нібито порушує пенсійна реформа

Михайло Папієв нарахував мінімум три статті Конституції, які нібито порушує пенсійна реформа

04.10.2017, 22:53

Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Михайло Папієв під час спілкування з журналістами у кулуарах Верховної ради у середу, 4 жовтня.

Він підкреслив, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК голосував проти так званої «пенсійної реформи». «Уряд маніпулює свідомістю людей. Чотири роки людям не осучаснювали та не індексували пенсію. Довели людей до зубожіння, а зараз пообіцяли, що їм з 1 жовтня осучаснять пенсії і 5,6 млн громадян отримають підвищені пенсії. В такий спосіб вони сховали в цей законопроект весь негатив, який тільки можна уявити», - сказав політик.

Парламентарій навів низку негативних моментів «пенсійної реформи». «Збільшується мінімальний страховий стаж, а це опосередковане збільшення пенсійного віку. Це унеможливлення громадян молодше 40 років взагалі заробити на пенсію. Це неможливість для 10 млн трудових мігрантів, які були змушені поїхати працювати за кордон, заробити собі навіть на мінімальну пенсію», - підкреслив Папієв.

Уряд, за його словами, маніпулює з прожитковим мінімумом. «Вони його занижують вдвічі в порівнянні з тим, яким він є виходячи з цін споживчого кошику. Не доплачують людям близько 1250 грн щомісяця і зараз на цьому фоні кажуть: ми в середньому вам підвищимо на 700 грн. Не потрібно було приймати цей закон, треба було просто порахувати прожитковий мінімум – зараз він складає не 1312 грн, а 2574 грн, поставити цей показник в закон про державний бюджет і все, не треба більше нічого робити», - зазначив опозиціонер.

«Вони ввели термін «середня зарплата за три роки» (2014-2016 рр.), з якої сплачений єдиний соціальний внесок – це 3764,4 грн. Чому не зробити, як це було раніше в законі, по середній заробітній платі, яка була в попередньому році, і виходити вже із зарплати, не заниженої вдвічі? Адже зараз середня зарплата складає близько 7 тисяч гривень. Чому ж пенсіонерам у 2018 р. будуть нараховувати по формулі і осучаснювати пенсії з 3764 грн?» - акцентував Михайло Папієв.

Він нагадав, що ст. 22 Конституції забороняє погіршувати права та свободи громадян. «Якщо з формули розрахунку пенсії забирають коефіцієнт 1,35, то пенсія стає на 35% нижчою. Тобто пенсії, які будуть нараховуватись після 2018 р., будуть на 35% нижчі, ніж ті, які нараховуються у 2017 р.», - сказав парламентарій.

«Т. зв. «пенсійна реформа» – це не підвищення пенсій, це унеможливлення в майбутньому отримання пенсії, це заморожування пенсій. Сьогодні дефіцит Пенсійного фонду складає 142 млрд грн. Уряд, замість того, щоб займатись зарплатами, зменшує нарахування пенсій. Тобто бездефіцитним Пенсійний фонд в цих умовах стане тільки за рахунок пенсіонерів, за рахунок того, що люди не зможуть виходити на пенсію, за рахунок того, що люди не зможуть отримувати пенсію відповідно до інфляції і зростання зарплати», - резюмував Михайло Папієв.

Джерело: http://opposition.org.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

Треба, щоб індики платили в пенсійний фонд, ОКОРОЧКАМИ !!!

avatar

Опаня

05 жовтня 2017 17:57