Михайлішину вп'яте передали документи для реєстрації ініціативної групи щодо проведення місцевого референдуму  з дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради

Михайлішину вп'яте передали документи для реєстрації ініціативної групи щодо проведення місцевого референдуму з дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради

16.09.2011, 01:15

 Виступ Івашина Ю.О., координатора ініціативної групи щодо проведення місцевого референдуму  з дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради 6 скликання на початку пікетування міськради з нагоди Міжнародного дня демократії 15.09.2011р.:

        «Дорогі чернівчани, високоповажні земляки! Ми, члени ініціативної групи, утвореної громадянами  міста, для проведення місцевого референдуму з дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради 6 скликання за участю Комітету опору диктатурі в Чернівецькій області вирішили провести пікетування Чернівецької міськради саме сьогодні в Міжнародний день демократії. Ще у 2005 році ООН на своїй Генеральній асамблеї визнала демократію, народовладдя найвищою цінністю. А вже в 2007 році ООН затвердила відзначення Міжнародного дня демократії 15 вересня. Вперше цей день прогресивне людство відзначило 15 вересня 2008 року. 

      Ми буковинці, чернівчани, нащадки волелюбних, гордих і непокірних наших краян, які протягом значного періоду в історії були, є і залишаються прихильниками народовладдя, демократії, як основи розвитку будь-якої людської цивілізації. Але на жаль, сьогодні, на 21 році незалежності України, ми змушені констатувати що демократія, народовладдя, основні права і цінності людини і громадянина в нашій країні в дуже великій небезпеці. Протягом останніх 1,5 року в Україні грубо попирається Конституція, зневажаються права опозиції, йде неприкрита узурпація влади партією регіонів, втрачають зміст, єдність, взаємодія і незалежність законодавчої, виконавчої та судової влади, посилюється негативний вплив на суспільне життя органів прокуратури, міліції, СБУ, нівелюється судова гілка влади,  піддаються сумніву роль і значення української історії, попирається українська мова, Україна поступово стає на шлях авторитаризму, диктатури, повним ходом йдуть  політичні переслідування, починається процес «білорусизації» України. 

          Далеко не кращий стан справ з забезпеченням народовладдя і на Буковині, зокрема в м.Чернівці. Нехтуючи Конституцією, Законами України, без законних на те підстав, т.зв. «більшість» Чернівецької міської ради відправила у відставку законно обраного міського голову. Незважаючи на досить чіткі і компетентні зауваження Центральної виборчої комісії України, Комітету виборців України, Комітету Верховної Ради України з питань місцевого самоврядування інших центральних органів тимчасова влада в місті робить все, щоб не зареєструвати ініціативну групу з проведення місцевого референдуму в Чернівцях щодо дострокового припинення повноважень Чернівецької міської ради, вдаючись при цьому до дрібних, надуманих, «смішних» ніби-то «недоліків..» Неабияку «допомогу» міській владі в зневажанні волевиявлення чернівчан, порушенні їх законних прав надають і представники судової гілки влади в місті. До речі, як зазначається в ЗМІ на найближчій сесії міської ради перші три судді Чернівецького окружного адміністративного суду, який вже тричі не підтримав позовів ініціативної групи до міської ради, її керівництва щодо     місцевого референдуму, будуть без дотримання черги отримувати землю для власних потреб. Чому суддям можна вже і все, а простим городянам – ні? Робіть висновок самі… 

           Без згоди територіальної громади міста, трудових колективів, кілейно, без гласності йде розподіл вигідних посад в місті, почався дерибан коштів міських комунальних підприємств. Чого лише варті прагнення збанкротувати Калиновський ринок шляхом «забирання» у нього його ж оббігових коштів. Невже на Калинці вже зникли проблеми? 

       Або, дуже вже «втаємничений», «законспірований» т.зв. «інвестиційний проект з реконструкції дитячого стадіону, що розташований в Центральному парку ім.Шевченка і ним вже з 1944 року користуються діти навчальних закладів міста. Але якби це була допомога дітям? Бо насправді це є не дуже вдало «спланований» владою міста процес передачі цього стадіону від дітей до ФК «Буковина» ( до речі п.Клим про це вже проговорився). Ні, шановні міські владники не вийде у вас це. Чернівчани, батьки дітей спортивних шкіл міста, які теж вкладали кошти в цей стадіон не дозволять дерибанити міську комунальну власність, яка слугувала і повинна слугувати дітям.

       Саме через зазначене вище, а також в зв’язку з іншими проблемами в дотриманні демократії в Україні, в нашому місті, ми прийшли сьогодні під міську Ратушу. Я з великим задоволененям вітаю тут сьогодні представників обласних організацій політичних партій «Батьківщина», «Фронт Змін», «Свобода», НРУ, «За Україну», «Народна Самооборона», «Громадянська позиція», «КУН», «Реформи і порядок», «Удар», громадських організацій «Товариства «Буковина – наш діцм!», профспілки підприємців міста, небайдужих, активних жителів міста, підприємців, представників інтелігенції, молоді тощо.