Михайлішин міркує над перейменуванням Чернівців?

Михайлішин міркує над перейменуванням Чернівців?

06.12.2011, 19:44

З 4-го на 5-те грудня на Нью-Йоркській інформаційно-новостійній радіостанції “Davidzon Radio” відбувся інтерактивний радіоміст «Чернівці-Нью-Йорк». Гостем радіоефіру став секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, який в прямому ефірі спілкувався з вихідцями з Буковини та російськомовними американцями.

Ідея проведення прямого ефіру виникла під час перебування в Чернівцях нашого земляка Олега Тубіншлака, відомого як DJ «Дусік» – ведучого однієї з найпопулярніших в США радіостанцій “Davidzon Radio”, аудиторія слухачів якої щодня складає близько 500 тисяч чоловік, а загальна – більше ніж мільйон. Сітка покриття радіостанції: Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Коннектикут, Бостон, а також «Davidzon Radio», можна почути в он-лайн ефірі, користуючись мережею інтернет.

Перебуваючи в Чернівцях, на початку осені цього року, DJ «Дусік» – син відомого спортсмена Давіда Тубіншлака, приємно здивувався позитивним змінам, що відбуваються в місті. Не менше його вразила відкритість та щирість секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина. Тоді ж, і з’явилась ідея започаткувати інтерактивні радіомости між Нью-Йорком та Чернівцями.

За кілька днів до ефіру, почувши анонс, що вперше на російськомовному радіо Америки з’явилась можливість у прямому ефірі поспілкуватись із офіційною особою з України, від вихідців з Буковини надійшла велика кількість дзвінків. Працівники «Davidzon Radio» не встигали записувати запитання, оскільки їх було дуже багато.

В день ефіру, а різниця в часі складає 7 годин, тобто в Чернівцях це перша година ночі, а в Америці (Нью-Йорк, Нью-Джерсі, Коннектикут, Бостон) -прайм-тайм – шоста година вечора. Більше ніж 350 бажаючих хотіли поспілкуватися з очільником міської влади. Запитання були дуже різні: від буденних – про упорядкування еврейського кладовища до глобальних – про перейменування міста Чернівці в знане в світі місто Czernowitz та повернення місту пам’ятників Чорний орел та Пієта. Людям, що телефонували в ефір радіостанції «Davidzon Radio» було надзвичайно приємно, що їх слухає рідне місто Чернівці, і що є можливість бути почутими.

Працівники відділу інформації, зв’язків з громадськістю та міжнародних відносин Чернівецької міської ради, які разом із Олегом Тубіншлаком, виступили ініціаторами та, безпосередньо, організаторами радіомосту «Чернівці – Нью-Йорк», вдячні президенту “Davidzon Radio” Грегорі Девідзону та DJ «Дусіку» – ведучому програми «Пророк» за ексклюзивний прямий радіоефір, який, цілком вірогідно, стане традиційним й надасть можливість спілкування й співпраці чернівчан та «наших американців»-вихідців з Буковини.

Після спілкування з «американськими буковинцями» секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин зазначив, що він приємно вражений, тим що місто Чернівці – наш «Маленький Париж» люблять і знають у всьому світі, - повідомили у секторі інформації та зв’язків з громадськістю міськради.



КОМЕНТАРІ (8)

Вийшли на міжнародний рівень, пишімо правильно; інформаційно-новинарна, мережа покриття. Про що тільки не почується проти ночі секртареві, вірніше,виконуючому обов"язки секретаря, Чернівенцької міської ради! Нехай собі називають між собою місто  походження своїх батьків на німецький кшалт, а для нас воно , як і раніше, як і минулому й позаминулому століттях, - Чернівці.

avatar

Буквоїд

06 грудня 2011 17:49

Давайте переіменуємо в Михайлішинськ

avatar

Давайте переіменуємо

07 грудня 2011 09:45

Тоді вже краще Міхайловскоє:))

avatar

Філолог

07 грудня 2011 10:28

А ще краще в Хутір Михайлівський.

avatar

Другий філолог

07 грудня 2011 19:04

Ну й що. абсолютно позитивна інформація. Що вчепилися в Михайлішіна? Поговрив з американцями. Вийшло непогано. Який хутір, що це за марення?  Дотепники з хутору.

avatar

Ну прямо

07 грудня 2011 22:04

Поговорив цей бездарний ніби-то секретар з захудалою, жидівсько-москальською радіостанцією. Оце його рівень...

avatar

юрій

08 грудня 2011 11:35

Не є прихильником Міхайлішина. Але це ваше з "жидівсько-москальською". Це ваш рівень, Юрію. У світі таких вважають трохи здичавілими.

avatar

Струм до Юрія

08 грудня 2011 12:32

Пане Струм, "жиди", "москалі" в народі нашому були, є і будуть. І радіо це "створили" наші чернівецькі жиди. І говорять вони по-москальськи. Ось саме тому, це радіо і є "жидівсько-москальське".

avatar

Юрій

09 грудня 2011 14:57