У Михайлішина заборонили євронамети у Чернівцях

У Михайлішина заборонили євронамети у Чернівцях

26.11.2013, 15:01

У Чернівцях на Центральній площі міськрада заборонила встановлення наметів. Це аргументують тим, що намети встановлені у буферній зоні ЮНЕСКО. Про це кореспонденту molbuk.ua розповів координатор акції у Чернівцях, аспірант ЧНУ Тарас Прокоп.

- Вчора (25 листопада) нас прийшов представник Шевченківської у місті райради. Склали акт про незаконне встановлення наметів. Був свідок і для підписання акту запросили мене, як одного з координаторів акції, - розповідає Тарас Прокоп. - Однак я відмовився підписати акт. Сказав, що підпишу лише після того, як проконсультуюся з адвокатом.

Наразі намети продовжують стояти на площі.

- Ще вчора після візиту представника Шевченківської у місті райради ми подали заяву на дозвіл на встановлення наметів. Однак Міська рада відмовила, посилаючись на те, що намети встановлені у буферній зоні ЮНЕСКО. Як оціннюю дані претензії? Звичайно, це є передумова, щоби потім на підставі акту скласти позов до суду і за його рішення знести наметове містечко.

Студенти заявляють, що з Центральної площі не підуть.

Раніше ми повідомляли: Резиденції митрополитів Буковини і Далмації, як пам’ятки всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, в Україні законодавчо не існує

Як повідомляє ТСН.ua, розпорядження Кабміну про призупинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС сколихнуло Україну. У центрі Києва, а потім і в центрах більшості обласних міст, почали збиратися люди – українці вимагали повернути країну на європейський курс. Вони і досі тривають. Але мітингувати стало складніше. "Подбали" про це міська влада і місцеві окружні адміністративні суди.

 З початку акцій і до сьогодні суди заборонили чи обмежили проведення масових заходів у 6 містах: Львові, Києві, Чернігові, Харкові, Миколаєві і Одесі. Судові заборони дали підстави розганяти акції. Що вже і було зроблено у Чернігові і Одесі.

Станом на ранок 26 листопада студенти кількох українських університетів оголосили безстрокові страйки на підтримку євроінтеграції України. За повідомленням засобів масової інформації, страйк оголосили студенти Національного університету "Києво-Могилянська академія". Київські студенти мають намір об 11.30 пройтися середмістям Києва, закликаючи своїх колег з інших навчальних закладів приєднуватися до страйку.

Крім того, про страйк оголосили студенти Ужгородського національного університету.

25 листопада про безстроковий страйк оголосили студенти Івано-Франківська. А в Тернополі та Львові тривають багатолюдні молодіжні Євромайдани.

У Чернівцях 26 листопада з 11.00 студенти чернівецьких вузів пройдуть євроходою по місту. Студенти збираються біля гуртожитів на вулиці Стасюка і звідти підуть до Центральної площі. Студенти кажуть, що профспілка студентів написала звернення до ректора ЧНУ Степана Мельничука, щоби під час мітингу не зараховували відсутність на парах.

Сьогодні, 26 листопада, хода студентів Буковини прийде під стіни ОДА. Молоді мітингувальники хочуть подивитися в очі голові ОДА Михайлу Папієву, який заявив про штучніть Євромайдану.

- Сьогодні ми плануємо велику акцію. На Центральну площу прийде велика хода студентів і потім ми вирушимо на 14.00 до обласної адміністрації, - каже координатор акції у Чернівцях Тарас ПРОКОП. - Ми будемо намагатися поспілкуватися з Михайлом Миколайовичем, щоби він висловив свою думку стосовно того, що відбувається у країні. Ми хочемо прийти і показати себе. Ми хочемо запитати його, чи він і надалі вважає, що ця акція є штучною. Будемо вимагати від облради скликати позачергову сесію і прийняти рішення щодо продовження курсу на зближення України з Європейським Союзом.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

молодці. завтра я залишу всі справи та поїду в чернівці підтримати студентів, адже моя дочка наступного року теж стане студенткою та і взагалі мені не байдуже доля молоді. браво!

avatar

олег

27 листопада 2013 10:46