Михайлішин спостерігав за мовним протестом з вікна власного кабінету, але відмовився скликати сесію міської ради

Михайлішин спостерігав за мовним протестом з вікна власного кабінету, але відмовився скликати сесію міської ради

06.07.2012, 18:24

Під час вчорашнього маршу проти прийняття мовного законопроекту Ківалова-Колісніченка, який пройшов вулицями Чернівців, більше всього уваги вдалося привернути на центральних вулицях міста (вул. Червоноармійська, Головна, Університетська) де в обідню пору було багато людей. Навіть усі пасажири громадського транспорту з зацікавленням припадали до вікон попри нестерпну спеку.

 Не зміг пропустити даного маршу і секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, який споглядав за колоною з вікна власного кабінету.

  У підсумку, учасники маршу дійшли до кінцевої точки – Чернівецької обласної державної адміністрації

  Варто зауважити, що марш хтось міг і не побачити, але не почути точно не міг, адже у колоні були представники різних музичних гуртів міста, які вправно задавали темпу за допомогою барабанів, що автоматично спонукало усіх людей навколо виглядати з вікон власних будинків та магазинів. Також чимало пересічних чернівчан, які не чули про даний марш, по дорозі приєднувалися до колони.

Водночас Михайлішин не підписав розпорядження про скликання, - розповів керівник фракції «Фронту змін» Олексій Каспрук. - Але ми таки зберемося сьогодні о 15-й. Якщо прийде менше половини - це будуть збори депутатів. Якщо прийде 31 - проведемо альтернативну сесію. Ми не можемо чекати, доки українофоб Михайлішин буде радитися в облдержадміністрації, маємо стати на захист мови, підтримати людей, які протестують. 

Під зверненням, за словами Каспрука, підписалися депутати від різних фракцій.

Як повідомили в оргвідділі міської ради, станом на 11.00 розпорядження про скликання позачергової сесії не було.

26 депутатів Чернівецької міської ради підписалися під зверненням до секретаря міської ради Віталія Михайлішина про скликання сьогодні, 6 липня, поачергової сесії для обговорення ситуації в Україні.

 За матеріалами bukpravda.cv.ua та molbuk.ua

1