Михайлішин не голосував за звільнення Тимошенко, натомість 'за' висловилися його однопартійці лікарі Багрій і Ходоровський, а також Кушнірик (оновлено)

Михайлішин не голосував за звільнення Тимошенко, натомість "за" висловилися його однопартійці лікарі Багрій і Ходоровський, а також Кушнірик (оновлено)

01.10.2013, 19:15

Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михалішин не голосував за звільнення Тимошенко, натомість регіонали Багрій, Кушнірик і Ходоровський були за включення пункту про необхідність звільнення Тимошенко до тексту звернення до народних депутатів Верховної Ради України. BukNews звернувся з відповідним інформаційним запитом до Чернівецької міської ради щодо результатів того голосування і сьогодні отримав на своє зверення відповідь. Пропонуємо увазі  читачів результати так званого другого голосування за поправку депутата Анатолія Чесанова до зверення до Верховної Ради України. У своєму запиті BukNews просив також надати результати першого поіменного голосування з цього питання, точніше коли після поправки депутата Ходоровського голосувалася поправка депутата Каспрука, який першим запропонував дописати пункт про Тимошенко в текст Віталія Михайлішина. BukNews також цікавили результати цього поіменного голосування за поправку Каспрука, яка не набрала необхідної кількості голосів. Проте Чернівецька міськра рада на відповідний запит BukNews його не надала. Без пояснення причин

На 40-й сесії Чернівцької міської ради VI скликання, яке відбулося у четвер, 26 вересня,  голосувалося протокольне доручення про зверення депутатів до Верховної Ради України щодо щодо підтримки євроінтеграційного курсу країни та підписання Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом. Відповідну пропозицію вніс головуючий на сесії секретар міської ради Віталій Михайлішин. До проекту звернення надійшло дві пропозиці - стилістична від депутата Г.Ходоровського (фракція Партії регіонів) та депутата Олексія Каспрука (фракція "Фронту Змін"). Регіонал чіткіше сформулював вираз про євроінтеграційні прагнення України та її місце у світі, а колишній "фронтовик" - тепер член ВО "Батьківщина" - запропонував чітко визначити перелік євроінтеграційних законів і найголовніше - припинити в країні практику вибіркового правосуддя. Свідченням цього мало би стати звільнення Юлії Тимошенко. 

Пропозицію Ходоровського депутати підтримали, а Каспрука - провалили.

З 50 зареєстрованих на сесії депутатів "за" звільнення Юлії Тимошенко проголосували лише 16 чоловік, проти - 2, утрималися - 8, 24 - не голосували.

Щоправда пісдя перерви депутати Чернівецької міської ради повернулися до розгляду поправки депутата Каспрука і проголосували за потребу звільнення Юлії Тимошенко. Тобто цей пункт включили в звернення до Верховної Ради України. Пропозицію повернутися до розгляду питання вніс депутат Чесанов. Попереднє рішення він запропонував доповнити словами: "Просимо виконати всі рекомендації європейської спільноти щодо підписання угоди та врахувати вимогу щодо звільнення політв’язнів, а саме Юлії Тимошенко".

Цього разу голосів для результативного голосування вистачило. "За" був 31 депутат. "За" проголосувала вся фракція БЮТ, більшість членів якої виключено з ВО "Батьківщина" та Фронту Змін. Три голоса дали навіть члени фракції Партії регіонів.

Вранці, коли свою пропозицію озвучив депутат Каспрук, головуючий на сесії Віталій Михайлішин сприйняв її скептично, порадивши опозиціонеру підготувати окреме зверення по Тимошенко, а не правити проект, який запропонував секретар міської ради.

1