Михайлішин може накласти вето на рішення про відставку Януковича, Азарова і звільнення Тимошенко

Михайлішин може накласти вето на рішення про відставку Януковича, Азарова і звільнення Тимошенко

04.12.2013, 00:49

На проголосоване більшістю депутатів Чернівецької міської ради, але досі не оприлюднене рішення 42-ї сесії із закликом до керівників України подати у відставку, секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин може накласти вето. Про це повідомляють джерела BukNews в ратуші. 

Це те саме рішення, яким хизувалася і рятувалася від гніву громади провладна більшість Чернівецької міської ради. Щоб не виконувати вимогу Євромайдану у Чернівцях, який закликав депутатів припинити повноваження секретаря міської ради Віталія Михайлішина, депутати зробили вигляд, що пішли на поступки. І 46 з 49 зареєстрованих на той момент у сесійній залі проголосували за радикальний проект звернення, який містить вимоги про відставку Президента України Віктора Януковича і прем'єр-міністра Миколи Азарова. 

Опозиція, для якої саме ця вимога про відставку керівників держави мала першочергове  значення, схоже, вміло викорстала цей переляк більшості. Фактично провладним депутатам запропонували альтернативу. Саме тому вимоги протестувальників розділили на дві частини. Ті, які стосувалися київського рівня, і на місцеві. І більшість клюнула на цю оманливу ілюзію для можливого маневру. Її речники вхопилися за простягнуту опозицією соломинку - у вигляді трьох вимог до столиці - і самі повірили в те, що таким чином рятують себе від потреби голосувати за більш неприємні для себе речі.  

Більшість навіть делегувала до мітингувальників депутатів Володимира Бешлея та Анатолія Чесанова, які пояснили громаді біля міської ради, що депутати ухвалили текст звернення про імпічмент президента та відставку уряду.

Але за день переляк минув, Верховна Рада України не змогла відправити у відставку уряд Азарова. Очолювана губернатором Буковини Михайлом Папієвим облорганізація Партії регіонів швидко вказала всі необхідні орієнтири для відступу. "Прикладом наруги не просто над людьми, а над обраними народом депутатами може стати факт тиску вулиці на депутатський корпус Чернівецької міської ради, який у неприродній спосіб був примушений проголосувати за потрібні мітингувальникам політичні рішення", - йдеться у відповідному зверенні.

Останнє, до слова, яскравий приклад навіть не маніпуляції, а відвертої брехні правлячої партії. Депутатів міськради потрібно було не підганяти, а навпаки стримувати, так вони рвалися голосувати за імпічмент президента та відставку уряду. Звісно ж, йшлося про власний порятунок. Тому особливо активних дратували будь-які поправки, які вимагали внести до тексту їхні колеги. 

Словом, обгрунтувати причини накладення вето буде нескладно. Власне Віталій Михайлішин почав це робити прямо в сесійній залі, коли виявився серед трьох депутатів, які не проголосували за кінцевий текст звернення. Секретар міської ради утримався, бо був нібито проти вимоги звільнити Юлію Тимошенко. 

То чому б тепер не відстояти свою позицію до кінця, тепер вже у вигляді вето? 

Раніше ми повідомляли: Чернівецька міська рада заховала своє рішення з вимогами відставки Януковича, Азарова і звільнення Тимошенко

Той проект рішення мене не влаштовує:

1


КОМЕНТАРІ (2)

Хтоб сумнівався. Вони можуть, якщо навіть співкоординатора Чернівецького майдану  Палагнюка нагнули. А нагнули добре, при тому що йому жити серед студенства він їх зраджує.

avatar

ХА ХА

04 грудня 2013 10:39

Прозорвский с тебя хреновый оператор! Сиди на Добробуте и с триги капусту! Ище поменяй свой телевон, он както мутно снимает!!!

avatar

Бурбак

04 грудня 2013 19:46