Михайлішин купив трьох котів у мішку: за швейцарські тролейбуси Чернівці переплатили тричі, - нардеп Бурбак

Михайлішин купив трьох котів у мішку: за швейцарські тролейбуси Чернівці переплатили тричі, - нардеп Бурбак

28.05.2013, 20:37

Купівля тролейбусів за завищеною ціною, заплативши наперед - це злочинна бездіяльність, за це треба карати.

Про це на прес-конференції в Чернівцях розповів нардеп Максим Бурбак.

"Тролейбуси купили по 285 тисяч гривень. Ми знайшли в інтернеті повний аналог такого тролейбуса - ті ж роки й та сама фірма за 6 тисяч Євро, це близько 60 тисяч гривень. Вони (ред.- тролейбуси) завозились по деклараціям за 13 тисяч Євро, тобто заробіток залишився за кордоном. Коли ми з депутатом Чернівецької міської ради Ватаманюком Юрієм Петровичем приїхали в тролейбусне депо, то побачили "рухлядь" без вікон, вони були розібрані", розповів нардеп Максим Бурбак.

Нардеп Бурбак запитав керівника Чернівецького тролейбусного управління пана Іванічека: "Скажіть будь ласка, Ви зараз їх розібрали і робите ремонт. За рахунок нас чи за рахунок фірми, яка вам їх продала?" На що пан Іванічек відповів: "Ні це ревізія, це не ремонт"...

"Як можна було купити "три кота в мішку" і заплатити наперед пів суми за договором, а це - 500 тисяч гривень, і пів року навіть не вимагати від них отримання цих тролейбусів. Це злочинна бездіяльність, за це треба карати", - емоційно зазначив пан Бурбак на конференції.

Джерело: bukpravda.cv.ua.

За швейцарські тролейбуси Чернівці переплатили тричі, - Максим Бурбак

Народний депутат Максим Бурбак звинуватив керівників міста та Чернівецького тролейбусного управління, які накупили швейцарських тролейбусів на 1 150 000 грн., в "злочинній бездіяльності". Як повідомляє газета Час, про це нардеп заявив на сьогоднішній прес-конференції, яка відбулася в обласному товаристві «Знання».

- Вони купили по 285 тисяч гривень тролейбуси, - розповідає Максим Бурбак. - Ми знайшли повний аналог такого тролейбуса за 6 тисяч евро. Завозились вони за 13 тисяч евро. Коли ми приїхали в депо тролейбусного управління, тролейбуси були взагалі розібрані. Коли ми запитали, за який кошт вони ремонтуються, нас сказали, що це ревізія, а не ремонт. В червні 2012 року заключено договір на суму 1150 000 гривень. Протягом двох днів фірмі було перераховано аванс. Іванічек (директор Чернівецького тролейбусного управління) поїхав до Швейцарії. Але тролейбусів в Чернівцях не було. 31 грудня 2012 року закінчилась дія договору. Отож почали нараховуватись штрафні санкції фірмі, яка не поставила тролейбуси.

Ми порахували і вийшло, що фірма винна 350 тисяч гривень, бо тролейбуси поставили тільки в квітні. Але прокуратура не знайшла порушень, а фінінспекція тільки нарахувала 38 тисяч збитків. Чому Іванічек і Михайлішин не подали позову про відшкодування збитків? Наразі я вимагаю від прокуратури подати позов про відшкодування збитків. Вони ж купили кота в мішку! Це є злочинна бездіяльність секретаря Чернівецької міської ради Віталія Михайлішина та начальника ЧТУ Іванічека.

Джерело: chas.cv.ua

Готується відео.

1