'Ми це зробили!' Бурбак подякував Федоруку за наполегливість у створенні кіномистецького центру імені Івана Миколайчука в Чернівцях

"Ми це зробили!" Бурбак подякував Федоруку за наполегливість у створенні кіномистецького центру імені Івана Миколайчука в Чернівцях

15.06.2020, 20:28

Наразі триває процедура оформлення документів, завершують фінальні роботи та налаштовують кіноапаратуру.

У кіномистецькому центрі імені Івана Миколайчука в Чернівцях завершують роботи та готують його до здачі в експлуатацію. Про це ІА АСС повідомила начальниця управління капітального будівництва ДМБК Чернівецької міської ради Василина Маковійчук.

«Наразі триває процедура введення в експлуатацію. Оформлюють документи та завершують останні роботи. Зокрема, роблять решітки, скло на козирках, сушки тощо. Кінотеатр інспектують та випробовують. Крім того, сьогодні приїхали майстри з кіноапаратури. Вони повинні здійснити пробний запуск та прокрутити перші фільми в приміщенні кінотеатру», - повідомила Василина Маковійчук.

- Потужний подарунок на 79-й День народження Івана Миколайчука. Ми це зробили !!! Окрема подяка моєму колезі Микола Федорук за його наполегливість у питанні створення цього центру !!! - прокоментував близьке завершення робіт на об'єкті народний депутат України двох попередніх скликань Максим Бурбак. 

Світлина від BukNews.

 

До 79-річчя відомого українського актора і режисера Івана Миколайчука у Чернівцях організували мистецький кіноперформанс із танцями, виступами та показом фільму.

У відреставрованому за 40 мільйонів гривень приміщенні кіномистецького центру імені Івана Миколайчука у Чернівцях організували перший показ документального фільму про самого митця.

Про це повідомляє кореспондент ІА АСС.

На майданчику біля відреставрованого центру зібралося кілька десятків людей. До 79-річчя Миколайчука організатори підготували своєрідний кіномистецький перформанс «Перший кінокадр».

Перед входом у відреставрований кіномистецький центр грали Глиницькі музиканти, творчість яких полюбляв Іван Миколайчук. вони виконували композиції з фільму «Білий птах з чорною ознакою». Цього року цей фільм святкуватиме ювілей - 50 років із моменту прем'єри. 

Усередині мистецького центру організували фотовиставку світлин зі стопкадрами з кінокартин Івана Миколайчука. А в самому кінозалі провели мистецьке дійство із показом фільму спеціально підготовленого до 79-річчя Миколайчука за участі сучасних українських зірок кіно та шоу-бізнесу. 

Показ фільму поєднувався із елементами вистави.

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1