«Ми не влазимо в якісь особистісні конфлікти»: у чернівецькій «Самопомочі» розказали, який інтерес їхніх депутатів у міській владі

«Ми не влазимо в якісь особистісні конфлікти»: у чернівецькій «Самопомочі» розказали, який інтерес їхніх депутатів у міській владі

21.02.2016, 19:29

Представники ЧО  та ЧМ організацій «Об’єднання «Самопоміч» розповіли журналістам про роботу партії в органах місцевого самоврядування.

Про це з прес-конференції повідомляє кореспондент BukNews

-          Останнім часом у ЗМІ  сплило питання зв’язків, приналежності деяких   депутатів до певних політичних кіл, - сказав голова ЧОО «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Рогатюк. -   Чернівці надто мале місто, через одне-два рукостискання тут можна натрапити на знайомого. Під час формування нашої політичної сили до нас приходила величезна кількість кандидатів, які стали депутатами і живуть в одному місті. Зрозуміло, що вони можуть бути якимось чином пов’язані – особисто чи через бізнес, десь перетинатися з представниками інших політичних сил.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькій міськраді побільшало "бізнесово-політичних кланів"

 -          Але Україна не феодальна держава, де депутати зобов’язані сліпо виконувати рішення або бачення окремих політичних груп. Прийшовши в «Самопоміч» вони задекларували те, що будуть працювати на благо країни і людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Федорук перед виборами розповів Садовому про «засланих козачків» у чернівецькій «Самопомочі»

 -          Ви запитаєте, а який тут інтерес? У Чернівцях завжди була велика єврейська громада. І українцям варто повчитися у неї. Старі ж  євреї часто запитували: а що я з цього буду мати? Так само громада і журналісти, спостерігаючи за тим чи іншим депутатом, мають поставити питання: навіщо він туди пішов, який у нього в цьому інтерес. Я скажу вам, який у нас інтерес. Андрій Брязкало – готельєр, займається готельним бізнесом. У нього є фінансова можливість бути незалежним. А працюючи у міській раді розвивати туризм. Якщо до нас почнуть приїздити туристи, його готель буде заповнений? Буде! Ін отримає з цього зиск. Якщо Віктор займається енергоефективністю і в місті будуть розвиватися проекти по енергоефективності, а він зможе запропонувати якийсь гарний конкурентний проект, він також буде у цьому зацікавлений.  Ось це і є інтерес «Самопомочі», - заявив  голова ЧОО «Об’єднання «Самопоміч» Андрій Рогатюк. –

 -          У Чернівцях до влади не прийшли олігархи, ми не представляємо інтереси якихось великих можновладців. Серед нас в основному представники малого і середнього бізнеса. Вони працюють на два фронти. Ходять на роботу, заробляють кошти, щоб утримувати свої сім’ї, і ходять у міську раду. Наші депутати присутні на усіх засіданнях комісій, і на всіх сесіях ради. Ця робота – безоплатна. Усі вони працюють задля одного інтересу – жити у цьому місті і мати можливість чесно розвивати свій бізнес, отримувати з цього зиск.

-          Ми просимо представників інших політичних сил ставитися з повагою до нашої політичної сили, наших депутатів, так як наша сила і наші депутати ставляться до своїх колег. Ми ні з ким не воюємо, не влазимо в якісь особистісні конфлікти. Ми хочемо щоб поважали цих депутатів, тому що вони нікому грошей не давали. Ні в кого грошей не брали, а прийшли працювати на громаду. Просто та чесно. - підсумував Андрій Рогатюк.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат "Самопомочі" в Чернівецькій міськраді обмовився, назвавшись обранцем від "Рідного міста" (ВІДЕО)

-          Іноді під час засідання вони можуть обмовитися. Так, як Віталій Гавриш обмовився про «Рідне місто». А ЗМІ підняли це на сміх. Так, це смішно. Так само як спочатку сміються з тієї людини, яка йшла по вулиці, перечепилася і впала. І тільки згодом приходить усвідомлення, а може вона постраждала, сильно забилася. Коли він обмовився – з нього посміялася, але чи багатьом стало сумно через те, що він тоді відчув. Коли Віталій прийшов у «Самопоміч» він не давав ні мені, ні Віктору, ні Ярославу, ні будь-кому іншому якихось грошей. Чесно з’їздив у Київ, у Львів, пройшов усі акредитації… Декларував фінансову незалежність, те, що він має час і можливість працювати у «Самопомочі». Якщо у нас закінчаться особисті гроші, то ми запропонуємо свій прапор тим, у кого буде ця можливість. Але це будуть також прості та чесні люди. «Самопоміч» на теренах Буковини ніколи не стане корупційною і завжди буде відстоювати інтереси простих людей. 

Довідково:

Журналісти "МБ" проаналізували поіменні голосування всіх фракцій і визначили, хто з депутатів одних фракцій найчастіше синхронно голосує з обранцями інших. Також ми вивчили біографії кожного з обранців для того, щоби визначити, хто за ким "стоїть" у нинішній міськраді.

Згідно з цим дослідженням, депутатів Чернівецької міської ради від «Самопомочі»  Богдана Ковалюка, Аліну Олевич та Віталія Гавриша записали до групи впливу Василя Продана («Рідне місто»).

Ще двох депутатів цієї політичної сили Віталія Матвієнка і Олександра Ставчанського розмістили на політичній орбіті Чернівецького міського голови Олексія Каспрука.

Нарешті депутата Андрія Брязкала записали до бізнес-імперії Валерія Чинуша. 

1