Музика сильніша за морози: у Чернівцях стартував Міжнародний музичний табір для трьохсот школярів міста (фоторепортаж)

Музика сильніша за морози: у Чернівцях стартував Міжнародний музичний табір для трьохсот школярів міста (фоторепортаж)

25.03.2013, 16:36

У Чернівцях, попри люті морози, в неділю, 24 березня, розпочав роботу Міжнародний музичний табір для трьохсот школярів міста, які виявили бажання навчитися протягом шкільних весняних канікул хоровому співу та грі на музичних інструментах. Цей культурно-освітній та виховний проект відбувається з ініціативи громадської ініціативи "Рідне місто" та під керівництвом досвідченої диригентки і викладача зі США Констанції Фортунато.

Побоювання організаторів щодо можливої малочисельності учасників були вщент розбиті галасливими й веселими юними чернівчанами, які заповнили зали та класи Центрального палацу культури та ЗОШ № 1, на базі яких відбувається табір за сприяння Чернівецької міської ради.

Українська, англійська, іспанська, російська, латина, румунська мови - звучать у піснях чернівецьких дітей, а можливість поспілкуватися англійською із Констанцією та познайомитися із часом незвичними інструментами із дивними для дітей назвами - творять піднесений легкий настрій в юних музикантів-початківців. Кульмінацією табору стане гала-концерт у супроводі Академічного симфонічного оркестру в Обласній філармоніїї 29 березня.

Раніше ми повідомляли Білогорка запросив у Чернівці американку, яка змінює життя

1