Музей історії та культури євреїв Буковини запрошує пізнавати історію крізь об’єктив фотокамери

Музей історії та культури євреїв Буковини запрошує пізнавати історію крізь об’єктив фотокамери

17.07.2013, 02:40

У липні 2013 р. Музей історії та культури євреїв Буковини організовує для молоді, яка захоплюється фотографією, майстер-клас «Пізнаючи історію крізь об’єктив фотокамери».

Заняття проводитиме професійний фотограф, професор із США Сильвія де Сваан. Пані де Сваан прибуде в Україну в рамках проекту «Повернення, сіквел». Таким чином вона планує продовжити свою мандрівку, розпочату ще у 90х рр. ХХ ст., з метою відтворити шлях, який довелося подолати членам її сім’ї у статусі біженців наприкінці Другої світової війни. Про це BukNEWS повідомила менеджер музейних програм та зв'язків з громадськістю Анна Ямчук.

Метою заходу є залучення чернівецької молоді до вивчення історії рідного міста та пошуку слідів минулих епох у ньому. Учасники семінару отримають можливість дізнатися більше про мистецтво фотографії: як побачити зображення крізь об’єктив фотокамери і як наповнити його змістом; що має залишитись осторонь і що обов’язково має потрапити на фото; як правильно використати освітлення для якісного знімку і т.д. Під час тижневого семінару-тренінгу учасники матимуть можливість самостійно сфотографувати об’єкти історичної спадщини нашого міста, пропонуючи при цьому нові, невідомі ракурси. Результати роботи учасників будуть представлені у формі тимчасової фотовиставки на розсуд мешканців та гостей міста.

Для того, щоб стати учасником семінару, необхідно заповнити аплікаційну форму на сайті музею (muzejew.org.ua)  та надіслати її за адресою [email protected]. Менеджери проекту повідомлять аплікантам про результати розгляду їхніх заявок.

1