Альона Гливко хоче побачити комплексну програму розбудови дорожньої мережі Чернівецької області

Альона Гливко хоче побачити комплексну програму розбудови дорожньої мережі Чернівецької області

08.07.2017, 10:42

З метою покращення стану автомобільних доріг області

Ситуація, що склалася в автодорожньому господарстві краю, стала предметом серйозного обговорення на пленарному засіданні 14-ї сесії крайового парламенту Буковини.

На сесії Чернівецької облради керівник Служби автомобільних доріг області оголосив про виділення коштів на ремонт тих ділянок доріг, про які раніше подавала запити голова фракції «Батьківщина» Альона Гливко. Як повідомляє прес-служба обласного осередку «Батьківщини», йдеться про відрізки дороги «Тарашани – Станівці – Поляна – Турятка»

Щодо ремонту відрізку дороги «Тарашани – Станівці», то запит Альона Гливко подавала разом з колегою Аурелом Рошкою, і на ямковий ремонт цієї ділянки виділяють 17 млн грн. Окремий запит Альони Гливко стосувався гравійної дороги «Поляна – Турятка». Тут відновлять гравійне покриття 5,5 км і 3,3 км заасфальтують – на все це разом виділяють 5,5 млн грн.

«Втішно не тільки тому, що нарешті неодноразові звернення і селян, і мої досягли успіху і дорогу відремонтують, а й тому, що це посилить безпеку для дітей на цій дорозі, – каже Альона Гливко. – Адже на цій ділянці є аварійний міст, по якому проходить маршрут шкільного автобуса». 

 Голова фракції «Батьківщина» Чернівецької облради Альона Гливко подала слушні пропозиції до рішення сесії облради про стан виконання ремонтних робіт та утримання автодоріг області. Як повідомляє прес-служба обласного осередку «Батьківщини», депутати  підтримали пропозиції.

Сесія взяла до уваги звіт керівника Служби автодоріг області, а також рекомендувала Службі спільно з ОДА розробити і подати на розгляд чергової сесії Комплексну програму розбудови дорожньої мережі області. До контролю за якістю дорожніх робіт депутати рекомендують долучати незалежні експертні структури – в тому числі й іноземні, і з числа депутатів.  

Альона Гливко запропонувала звернути особливу увагу на якість проведення тих ремонтних робіт на дорогах загального користування, які виконуються з понадпланових митних надходжень. «Необхідно забезпечити гарантійний термін цих доріг, – каже «батьківщинівка». – Також я внесла пропозицію рекомендувати Службі автодоріг залучати райавтодори на субпідряд до підрядних організацій, які ремонтують дороги в області, аби врятувати державні підприємства та забезпечити їх працівників заробітною платнею». Депутат зазначає, що це важливе соціальне питання, адже кошти освоюють переважно підрядники з інших областей, а місцеві дорожні підприємства занепадають.

Пропозиції «батьківщинівки» були включені до рішення сесії.

Так, депутати ухвалили рішення обласної ради «Про стан виконання ремонтних робіт та утримання автомобільних доріг загального користування державного і місцевого значення в Чернівецькій області», яким рекомендували Чернівецькій облдержадміністрації спільно із Службою автомобільних доріг в Чернівецькій області до 1 жовтня 2017 року розробити та подати на розгляд чергової сесії обласної ради проект Комплексної програми розбудови дорожньої мережі Чернівецької області у 2018 – 2020 р.р.

З метою посилення контролю за ефективністю ремонтних робіт, що виконуються підрядними організаціями, депутати крайового парламенту запропонували Службі автомобільних доріг у Чернівецькій області в подальшому залучати до цього процесу незалежні експертні структури та представників депутатського корпусу обласної ради.

1