Муженко: 10-а гірничо-штурмова бригада створюється не для протидії Румунії на Буковині

Муженко: 10-а гірничо-штурмова бригада створюється не для протидії Румунії на Буковині

01.10.2015, 11:49

Начальник Генерального штабу Збройних сил України генерал-полковник Віктор Муженко провів зустріч з надзвичайним і повноважним послом Румунії в Україні Корнелем Іонеску, повідомляє прес-служба Генштабу в Facebook.

Муженко зазначив, що Україна планує розвивати дружні і добросусідські відносини з Румунією, і повідомив, що нова військова доктрина країни не визнає загрози з боку країн НАТО і ставить за мету вступ до Північноатлантичного Альянсу.

«Протистояти російській загрозі Україна може тільки разом з іншими країнами Європи», - підкреслив він.

Муженко повідомив, що зараз іде формування нових частин і підрозділів ЗСУ в рамках загального плану Збройних сил України щодо зміцнення і збільшення армії. За його словами, в цьому контексті формується 10-а гірничо-штурмова бригада, створення якої потрібно для посилення бойових можливостей української армії, а не «для протидії територіальним претензіям Румунії на Буковину».

Як зазначили в Генштабі, наприкінці зустрічі сторони обмінялися запевненнями у взаємному розумінні та повазі.

24 вересня в Генштабі ЗСУ повідомили про формування 10-ї гірничо-штурмової бригади в рамках управління оперативного командування «Захід».

5 березня 2015 року Верховна Рада України затвердила рішення про збільшення чисельності Збройних сил України до 250 тис. осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Тіміш поцікавився у міністра оборони, чи справді Україна вважає Румунію ворогом?

ДЖЕРЕЛО: http://gordonua.com/

1