Мотокрос знайшов свою домівку у Глибоці

Мотокрос знайшов свою домівку у Глибоці

31.05.2016, 17:46

У неділю, 29 травня, всі дороги вели прихильників «спорту на двох колесах» до Глибоки. Саме тут, в урочищі Поляни відбувся Кубок західного регіону з мотокросу, який викликав чималий ажіотаж не тільки серед спортсменів різних поколінь та з різних областей, а й серед великої гвардії вболівальників, які не могли втратити нагоду поринути в атмосферу цього захоплюючого виду спорту та побачити на власні очі справжніх професіоналів.

Звичайно, аби провести змагання такого рівня необхідно було докласти немало зусиль, що й зробили організатори – ГСТО «Філікрос», Глибоцька райдержадміністрація, Глибоцька райрада, Глибоцька об’єднана територіальна громада, районний відділ молоді та спорту. Не обійшлось і без допомоги інших небайдужих любителів спорту. Спонсорську та іншу необхідну підтримку надали фірма «Bardahl», народний депутат України Григорій Тіміш, помічник-консультант нардепа Костянтин Горячко, Василь Калинюк, Андрій Майщук, Юрій Вінтоняк, Віталій Могилюк, Анатолій Кірик, Юрій Лупуляк, магазин «Санчо», а також районна друкарня, Глибоцьке ВУЖКГ, «Райавтодор», РЕМ, будинок творчості та дозвілля, районний сектор Управління ДСНС, райлікарня. Словом, долучились чимало людей, які і посприяли, аби у Глибоці відбулось п’ятизіркове спортивне свято.

Як і годиться, мотошоу стартувало з офіційної церемонії, в якій взяли участь голова РДА Георгій Придій, голова райради Петро Панчук, голова Глибоцької об’єднаної територіальної громади Григорій Ванзуряк, заступник голови РДА Ілля Лопуляк, віце-президент Федерації мотоциклетного спорту України Михайло Ротар.

Надалі естафету успішно прийняли учасники. Гул моторів, круті трамплини і безкомпромісна спортивна боротьба – все це було і вкотре підтвердило, що Глибока може претендувати на статус столиці мотокросу як західного регіону, так і всієї України. Загалом у змаганнях взяли участь приблизно п’ятдесят мотоциклістів, які виборювали пальму першості у дев’яти категоріях: від 50 см куб до квадроцикл. 

Приємно констатувати, що на трасі свої найкращі здібності продемонстрували і глибочани. Найбільший тріумф прийшов у класі 50 см куб, де нашим представникам підкорились всі три позиції п’єдесталу пошани: Владислав Гіжовський – перше місце, Рустам Вістовський – друге, Владислав Бочар – третє. Всі троє медалістів є вихованцями Глибоцького будинку творчості дітей та юнацтва, де опановують ази мотоспорту під пильним керівництвом Василя Ткачука, який, у свою чергу, дякує батькам усіх юних мотоциклів, адже без їхньої підтримки цей успіх не був би можливим.

Однак, були глибоцькі перемоги і в інших категоріях: Максим Добрянський посів третє місце у класі 85 см куб, а вже згаданий Василь Ткачук став другим серед ветеранів.

Переможці та призери Кубку західного регіону з мотокросу, який відбувся у Глибоці повернулись додому не з порожніми руками. За свої старання вони отримали грамоти, медалі, кубки, грошові винагороди, а також цінні призи від спонсорів із фірми «Bardahl». Як зазначають організатори, нагороди були вагомішими, аніж на чемпіонаті України.

Ці високі результати, які були завойовані минулої неділі, свідчать про те, що у нашому районі вміють не тільки організувати мотоперегони, а й змагатись на рівних з іменитими суперниками. Відтак, варто наголосити, що у глибоцької траси є велике майбутнє і, можливо, у недалекому майбутньому вона зробить ще один крок вперед і стане господаркою чемпіонату чи кубка Європи. Підстави для таких гучних заяв є. 

Георгій СЕМЕНЮК.

Фото Петра Митранюка.

1