Московські попи привезли до Заволоки чужинців, щоб таємно вивезти церковне майно місцевої громади ПЦУ, - джерело

Московські попи привезли до Заволоки чужинців, щоб таємно вивезти церковне майно місцевої громади ПЦУ, - джерело

26.05.2019, 11:41

24 травня з православного храму св. ап. Петра і Павла, у селі Заволока Сторожинецького району, невідомі особи, під орудою представників УПЦ МП, спробували таємно, без згоди церковної громади вивезти майно. 

Таку інформацію оприлюднили на ФБ-сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії ПЦУ "Православні Буковини".

Це не жителі села Заволока, які у більшості є прихожанами ПЦУ. Це ті, кого привіз МП 24 травня ввечері у село. У Заволоці відбивалися від зайд, стверджують "Православні Буковини".

"24-го травня надвечір, з храму Петра і Павла представники МП почали вивозити лавиці, тумби та інше майно церковної громади. Люди збіглися, викликали поліцію. І дуже швидко наїхало зо 20 попів МП, які заблокували двері храму. І це не все. Організовано у Заволоку приїхало близько 250 мирян з різних сіл Сторожинеччини і Чернівців", - йдеться у дописі.

Як прокоментував сільський Голова Захарій Шевчук - головне того вечора, було зберегти порядок і законність. Цього досягли. Заїжджі люди тільки тоді покинули подвір'я церкви, коли усі сторони домовились дочекатися рішення суду щодо власності майна, яке намагалися вивезти представники МП з храму Петра і Павла.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Заволоці представників релігійних громад ПЦУ та УПЦ МП, які посварилися, рознімала поліція

Нагадаємо, На Буковині 24 травня близько 19:00 жителі села Заволока Сторожинецького району побачили, що біля їхнього сільського храму стоїть мікроавтобус, у який завантажують церковне майно.

Як розповіли виданню "Сторожинець.інфо" очевидці Тарас і Роман Пашкевичі, одразу було повідомлено поліцію про незаконне заволодіння майном релігійної громади та органи місцевого самоврядування, які й прибули на місце.

"У релігійному конфлікті місцевих жителів села Заволока, було близько 40 прихильників УПЦ МП та більше 150 агресивних чоловік з інших сіл та районів Чернівецької області на чолі з духовенством Чернівецько-Буковинської єпархії МП.

На приватних автомобілях почали прибувати священнослужителі УПЦ МП та з ними жителі Ропчі, Чудею, Красноїльська, які поводили себе провокативно, нецензурно висловлювались і погрожували фізичною розправою місцевим жителям.

Депутат Сторожинецької районної ради Пожога Георгій Лазарович, маючи явні ознаки алкогольного сп'яніння, агресивно налаштовував присутніх приїжджих громадян проти місцевих жителів, а також залякував та чинив тиск на голову місцевої сільської ради Захарія Шевчука.

Після вимог активістів та невдалої спроби втечі (загруз в розмоклому грунті) був затриманий поліцією і в супроводі священиків доставлений на медичну експертизу", - ідеться в публікації.

Зазначається, що конфлікт було вичерпано після 01:00. 

Віряни ПЦУ звернулися до правоохоронних органів. Наразі очікують на рішення суду щодо опечатування храму та унеможливлення подальшого вивозу майна місцевої релігійної громади.

ДОВІДКОВО: 

На Буковині депутат Сторожинецької районної ради з явними ознаками сп'яніння не впорався з керуванням і заїхав у придорожню канаву. 

Як повідомляє видання "Сторожинець.інфо" у Facebook, ДТП трапилось після конфлікту біля храму в селі Заволока ввечері 24 травня.

Зазначається, що посадовець відмовився проходити освідчення, через що поліцейські склали протоколом по ст. 130 КУпАП і вилучили водійське посвідчення.



Нагадаємо, у п'ятницю біля храму в Заволоці стався конфлікт між вірянами ПЦУ та УПЦ МП.

Джерело: https://molbuk.ua/

1