Москаль вимагає від Парубія заборонити нарешті носіння масок, або взяти відповідальність за безчинства бандформувань

Москаль вимагає від Парубія заборонити нарешті носіння масок, або взяти відповідальність за безчинства бандформувань

26.02.2014, 22:12

Озброєні бандформування, прикриваючись лозунгами Євромайдану, займаються грабунком та мародерством

— Після повалення режиму Януковича в Києві та інших регіонах країни активізувалися озброєні бандформування, які представляються сотнями Єромайдану та інших громадських організацій, що брали участь у революції, — заявляє нардеп Геннадій Москаль. — Однак їхні дії на сьогодні нічим не відрізняються, а то й набагато гірші від дій поваленого режиму.

Озброєні вогнепальною зброєю (в першу чергу автоматами Калашникова, пістолетами, гранатами та обрізами мисливських рушниць) люди, створили стійкі злочинні угруповання і нападають на володіння та житлові комплекси представників колишньої влади, особи багатьох із яких не викликають повагу. Однак це не привід для мародерства та грабунку!

Під лозунгами революції ці угруповання грабують покинуті будинки, забирають коштовності, цінні речі, а також спиртні напої, які розпивають на місці, після чого стріляють із вогнепальної зброї, закидують помешкання коктейлями Молотова і навіть ґвалтують жінок та дівчат, котрі не встигли втекти. Групи людей у масках (проти носіння яких бійцями “Беркуту” особисто я боровся останні роки) з битками, вогнепальною та холодною зброєю вільно пересуваються по Києву та інших регіонах України. Вони зупиняють автотранспорт, знущаються над пасажирами і вимагають гроші начебто на підтримку революції.

Особливо зухвало поводить себе банда злочинців, які належать до 31 та 33 сотні самооборони Майдану. 31-ю сотнею керує Саша Бункер, а 33-тя має на озброєнні 10 автоматів Калашникова. Крім того з’явилася невідома організація УПА “Спецназ”, яка має на озброєнні майже 20 обрізів вогнепальної зброї та 9 автоматів Калашникова.

Одна з активних частин 31-ї та 33-ї сотень пересувається на автомобілі з номерами Верховної Ради України АА 0019 ВР. Ночами ці люди стріляють у населених пунктах із вогнепальної зброї, ведуть себе зухвало й неадекватно. Протягом дня мені безперервно телефонують громадяни з різних регіонів країни з єдиним проханням — врятувати їх від озброєних злочинців. Бо правоохоронні органи, які зобов’язані захищати правопорядок, на виклики потерпілих не реагують і нікуди не виїжджають.

Якщо пан Парубій керує 31-ю та 33-ю сотнею, то хай або поставить їх на місце й заборонить нарешті носіння масок (тим більше, що режим Януковича вже повалено), або візьме відповідальність за ці безчинства на себе. Якщо особисто в мене перед Верховною Радою особи в масках будуть вимагати посвідчення, я більше туди просто не піду. Bимагаю від в.о. міністра МВС Арсена Авакова негайно вжити заходів щодо захисту громадян України від безчинств озброєних злочинців.

Ми не маємо права нікому дозволити діяти за принципом Жукова, котрий після взяття Берліна віддав місто червоній армії на три дні. Ми зобов’язані зупинити сваволю цих бандитських формувань, щоб не компрометувати ідею Євромайдану й не паплюжити честь загиблих на ньому героїв.

Нагадаємо у Чернівцях відкрити обличчя закликав також в.о.голови облорганізації "Свобода" Віталій Мельничук. Він розіслав у ЗМІ заяву "Віталій Мельничук: Бути відкритим та зняти «балаклаву» - вимога чернівецької громади". В ній, зокрема, політик цілком точно передав слова багатьох чернівчан, яких дивувало, що навіть на похороні загиблого героя Олександра Щербатюка "деякі бійці "правого сектора" залишалися в масках".  Проте майже одразу потому прес-служба парторганізації поширила ніким не підписану заяву про те, що "Свобода" не поділяє цю позицію свого голови

1


КОМЕНТАРІ (3)

Сначала хаос и анархия,потом жесточайшая диктатура. 

avatar

наше будущее

26 лютого 2014 21:16

avatar

Evgeny Sidorov

26 лютого 2014 21:38

Звертаюся до заслуженого юриста Москаля Г.Г., інших політиків і журналістів: ну відкрийте хоч раз Кримінальний кодекс України і прочитайте, що таке мародерство. Не може бути нині в Україні мародерства, бо слава Богу, немає в Україні стану війни. Стаття 432 КК України визначає мародерство як викрадення на полі бою речей, що знаходяться при вбитих чи поранених. Цей злочин відноситься до військових злочинів. Перестаньте поширювати правовий нігілізм. Ну бодай ті, які позиціонують себе "великими знавцями права". Соромно за вас, й Богу,

avatar

Борис

27 лютого 2014 11:38