Москаль розповів, як Ющенко займався 'розводняком'

Москаль розповів, як Ющенко займався "розводняком"

22.03.2013, 23:38

Нардеп стверджує, що колишній президент за гроші давав накази припинити справи проти деяких олігархів.

Екс-президент Віктор Ющенко давав команди припинити кримінальні справи проти певних бізнесменів.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" розповів Геннадій Москаль.

На питання, чому вони у свій час не посадили тих, кого звинувачували в злочинах, Москаль відповів: "Тоді нікого було садити. Донецьк був порожній".

"Навіщо це робилося, я зрозумів тільки в кінці. Тому і пішов. Знаєте, Ющенко по натурі така людина ... Це тільки на людях він говорив, що найбільше він любить Україну. А мені здається, більше всього він любив гроші. Це я потім зрозумів, що це була психологічна атака на олігархів з метою змусити їх дати гроші", - заявив він.

"Ну, коли я відкрив фонди "Україна 3000"... вибачте, ті, на кого давали з адміністрації президента "фас", платили 17 мільйонів доларів, 15 мільйонів доларів у фонди. І після цього відразу надходила команда: "Цього не чіпати", - розповів Москаль.

"Якби не це крисятничество Ющенка і його сім'ї, і всіх цих фондів, які відкрили дружина, дочка і т.п., мабуть, б такої ситуації не було. Тобто це був розводняк, подоїти цих людей, залякати. Коли людина перелякана і відчуває за собою погоню... ", - зазначив депутат.

Москаль стверджує, що за багатьма олігархами Ющенко "висилав літаки державної авіакомпанії "Україна", з державною службою охорони", щоб вони безпечно приїхали в країну.

1