Москаль: “Чернівецька ОДА бреше, заявляючи про свою непричетність до контрабанди сигарет за допомогою лісоматеріалів”

Москаль: “Чернівецька ОДА бреше, заявляючи про свою непричетність до контрабанди сигарет за допомогою лісоматеріалів”

04.07.2013, 22:19

— Заяви Чернівецької облдержадміністрації про свою начебто непричетність до контрабанди сигарет за допомогою лісоматеріалів не відповідають дійсності, і це підтверджується діючим законодавством, — заявляє нардеп Геннадій Москаль. — Державний Комітет лісового господарства 7 вересня 2007 року за №528 видав Наказ “Про затвердження форми Сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій та Інструкції щодо заповнення форми Сертифіката про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій”, який зареєстровано Мін’юстом України.

В цьому наказі в п.3 сказано: “Начальникам обласних управлінь лісового та мисливського господарства (які є структурними підрозділами облдержадміністрацій) забезпечити видачу сертифікатів суб’єктам господарювання, що зареєстровані на території області. Сертифікат видається про походження лісоматеріалів для здійснення експортних операцій”.

Надаю повний текст даного нормативно-правового акту. Тому не треба вводити громадськість в оману й зображувати себе “білими та пухнастими”.


З повагою,

народний депутат Верховної Ради України
VIІ скликання,
перший заступник голови Комітету ВР України з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією

Г.Г. Москаль

Джерело: chas.cv.ua 

 

Раніше, нагадаємо, Геннадій Москаль звинуватив Чернівецьку ОДА у видачі дозволу на вивезення лісу.

"Я зацікавився, як могли помістити цигарки в ліс-кругляк, і для цього зконтактував з прикордонною поліцією Румунії. Як мені пояснили, отвори в стовбурах робилися наскрізь і є високотехнологічними. Відповідне обладнання є тільки у двох великих промислових підприємств області.

Скоріше за все ФОП Кузенко – просто підставна особа. Як вона отримала дозвіл на промислову вирубку лісу? Де цей ліс перероблявся під контрабанду, і чому, зрештою, саме йому ОДА видає дозволи на експорт деревини до Румунії?"

Чернівецька ОДА на це заявила наступне:

"У зв’язку з оприлюдненням і поширенням через засоби масової інформації народним депутатом України Москалем Г.Г. коментаря щодо нібито причетності Чернівецької облдержадміністрації до вивозу за кордон лісу-кругляка і контрабанди цигарок, управління транскордонного співробітництва та зовнішньоекономічної діяльності департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації заявляє: останній місцевий регуляторний акт, який дійсно надавав обласній держадміністрації можливість регулювати експорт лісоматеріалів через Комісію з питань впорядкування та контролю за ефективністю використання лісів у Чернівецькій області, був скасований у 2004 році - з того часу обласна державна адміністрація не надає жодні дозволи на експорт деревини."

Кліп був знятий румунськими митниками (politia de frontiera autoritatea nationala a vamilor) 

 

1


КОМЕНТАРІ (4)

Обласні управління лісового господарства ні у 2007 році, ні зараз не є структурними підрозділами облдержадміністрацій. Це брехня, яку радо поширюють ті, хто на словах удає з себе великих поборників правди, а на ділі - прислужники брехні.

avatar

Розповсюджувачу брехні Юрію Чорнею

04 липня 2013 19:51

Звісно не структурний підрозідл. А погодження на призначення начальника хто дає? У 2007-му році Куліш навіть у  суді оскаржував рішення Держкомлісу про призначення в.о. начальника. І суд призупинив дію наказу Держкомлісу про кадрове призначення, мотивуючи це тим, що воно не було погоджено з облдержадміністрацією (хоча, призначення в.о. й не потребує погодження з ОДА). У скандал втрутилася й Чернівецька облрада.  Колегія облради запропнувала  звернутися до Кабміну з проханням припинити кадрові призначення в регіонах без погодження з ОДА і обласними радами. Тож було би бажання, а впливати завжди можна. І не треба ніякого структурного підрозділу. Чебана не за часів Папієва призначали? З новим призначенням його вітав заступник голови Держкомлісгоспу Валерій Лозицький та губернатор області Михайло Папієв.

avatar

Ага, тримай кишеню ширше

04 липня 2013 21:28

Що ти верзеш, придурку! Елементарне питання зробити не можете, щоб не обісратися! Якого ляду оцей весь твій словесний пронос хто кого призначав, хто до кого звертався і що де структурний підрозділ! Усе на поверхні бовтається, як ви самі. Але ж клепок не вистачає бовдурам сказати розумне по суті і зробити розумно по суті - тільки через брехню і суцільний ідіотизм.

avatar

До з широкою мотнею

04 липня 2013 22:15

Чудовий коментар))) Нічого по суті. тільки злість божевільна. Значить все добре

avatar

До до з ш...

05 липня 2013 08:37