Молоді вовчиці «1+1»

Молоді вовчиці «1+1»

19.07.2018, 09:41

Як телеканал «1+1» перетворив Atlas Weekend на концерт Олега Винника.

«Понад 150 тисяч гостей прийшли на музичний фестиваль Atlas Weekend, щоб побачити Олега Винника», — цей напис красувався в новинах «ТСН» усі чотири хвилини сюжету про відкриття заходу концертом співака 4 липня. Журналістки «1+1» не просто звели перший день фесту до, судячи з усього, улюбленого співака. Вони виставили весь захід та його учасників, щонайбільше, розігрівом.

Ведуча Соломія Вітвіцька подала матеріал так: «Люди чекали по вісім годин, щоб зайняти найкращі місця перед його виступом у перший і безкоштовний день найбільшого фестивалю у Східній Європі. Як шаленіють від Винника фанатки, і чи не ревнують інші артисти...»

Кореспондентка Наталія Гончарова не підвела: «Щоб побачити Олега Винника, гостям фестивалю довелося чекати вісім годин».Це перші слова сюжету. А ось перший коментар на YouTube під цим відео:«А чого воно вирішили, що всі прийшли заради Винника?»

І справді, чому? Можливо, тому що далі в матеріалі ми побачимо лише фанатів Олега. Але ж на самому фестивалі, зважаючи на кількість скепсису та жартів (які співак визнає) з приводу цього виступу, мав бути хтось, хто прийшов туди заради інших музикантів?

Навряд чи, адже про них журналісти відгукуються хіба що як про розігрів для «легенди», а то й гірше: «Жіночкам, щоб застовпити найкращі місця, доводиться слухати діджея»«Доводиться розігріватися під латиноамериканську музику»«Володимир Дорош, який також співає про любов, залишає фанаток Олега байдужими»«Публіку дещо розворушує Монатік»«Молодь гарцює під гурт "Мозгів", а жінки поважного віку терплять це»«Нарешті на сцені з'являється Олег Винник».

Ще є момент, коли журналістка вдягає на себе фанатську шапочку Олега зі словами: «Не можу втриматися, я теж тепер молода вовчиця»Є й Віталій Кличко, у якого беруть коментар про виступ співака. Та, звісно, фінал сюжету: «Через затримку виступу на годину люди запізнилися на метро[...] але певні, Винник був того вартий». Знаємо, в це складно повірити, але естрадний Господь захопив не всіх і подібні узагальнення від журналістів — надто відверте фанбойство.

Як, власне, й весь цей «сюжет». Жодного іншого дня фестивалю телеканал у підсумкових новинах не висвітлював, хоча насправді тут не висвітлювали й відкриття. Це була чиста «Винникоманія», як і зазначенов в титрі матеріалу.

Наталія Гончарова перетворюється із журналістки на «молоду вовчицю».

Нагадаємо, що між «1+1» та співаком у січні ледь не дійшло до суду через «розслідування» телеканалу про жінок Олега Винника. Але тепер, здається, все налагодилося. На сайті «1+1» про автора шлягерів із травня вийшло 16 новин — це вдічі більше, ніж про MONATIK, та майже втричі більше, ніж про Святослава Вакарчука.

Детальніше про ці та інші порушення читайте в матеріалі «Куди нас послав Колесников. Моніторинг новин 2–8 липня 2018 року

Ярослав Зубченко

 Джерело: http://ms.detector.media/ethics/standards/molodi_vovchitsi_11/
1