Молоді педагоги Йорданештської школи Іван Божеску і Корнелія Василюк одружилися на День вчителя

Молоді педагоги Йорданештської школи Іван Божеску і Корнелія Василюк одружилися на День вчителя

03.10.2016, 13:55

Мелодія любові на два голоси

У прекрасну пору року приходить до нас свято — День працівників освіти України. Це час, коли шелестить падолистом осінь і снує в лузі мереживо бабиного літа, а червоні жоржини пламеніють над землею, немов дарують весь свій жар любові нашим учителям.

А для молодих педагогів Йорданештської ЗОШ №2 Івана Божеску та Корнелії Василюк ця неділя стала подвійно святковою і незабутньою, адже саме 2 жовтня створили нове подружжя. Чи завжди знає чоловік, чого хоче жінка? Наскільки різняться погляди людей однакової професії, готових йти життям удвох Іван та Корнелія погодились допомогти дізнатись, відповівши окремо на одні і ті ж запитання.

Перше знайомство

Іван: „Я прийшов у Сучевенську ЗОШ на практику. Викладав фізику і у 9 класі, де навчалась Корнелія — дуже симпатична і старанна у навчанні. Оскільки старший на 7 років — підійшов до неї не одразу. Певний час ми були просто друзями. Почекав поки закінчила школу, потім коледж”.

Корнелія: „Я з дитинства мріяла стати вчителькою, вкладати душу в дітей, навчати їх чомусь. У Івана ця мрія здійснилась швидше. Він проходив педпрактику ще коли я була у 9 класі. Наше знайомство спочатку відбулось як вчителя з ученицею. Він був вимогливим педагогом. Каже, що я сподобалась йому ще тоді. Але зустрічатись ми почали пізніше”.

Момент, у який зрозуміли, що йтимуть по життю разом

Іван: „Розумієте, є люди, з якими комфортно. Просто нема недоліків”.

Корнелія: „Ми зустрічаємось три роки. Я знаю, яким є Іван у душі — добрим і дбайливим. Мабуть, зрозуміла, що це моя людина не у якийсь момент, а поступово”.

Значення сім’ї

Для мене сім’я — головна мета зараз і основа у житті, — розповідає Іван.

Сім’я — найголовніше, — каже Корнелія. — Бо що б не сталось у житті, ніхто так не підтримає і не буде завжди поруч, як чоловік.

Скільки дітей потрібно для щасливої родини?

Іван: „Це не від мене залежить. Ну, від Бога”.

Корнелія: „Одна дитина — уже щастя. Якщо більше дітей — більше щастя”.

Голова сім’ї

У мене немає такого терміну. Обидва будемо головувати, — жартує Іван. — Коли є взаєморозуміння, то немає поняття „голова сім’ї”.

Корнелія: „Чоловік, звісно”.

Любити — це…

Іван: „Я можу сказати вам якесь правило з точних наук. А тут правил нема. Це те, що не можеш пояснити словами”.

Корнелія: „Любити — це дбати один про одного, поважати і розуміти”.

Іван Божеску — викладач інформатики Йорданештської ЗОШ №2 та Корнелія Василюк — вчитель початкових класів цієї ж школи бажають усім своїм колегам у День працівників освіти України терпіння, здоров’я, успіхів на ниві праці. А ми зичимо всього, що може вмістити слово „щастя”.

Лариса ДУЩАК.

Фото автора. 

1