Молдованина оштрафували на 7 тисяч гривень і конфіскували предмети контрабанди

Молдованина оштрафували на 7 тисяч гривень і конфіскували предмети контрабанди

09.10.2012, 00:18

Набув чинності вирок Кельменецького районного суду Чернівецької області за результатами розгляду кримінальної справи, порушеної слідчим УСБУ в Чернівецькій області, стосовно громадянина Молдови, який намагався контрабандним шляхом вивезти з України культурні цінності.

Встановлено, що зловмисник за допомогою мережі Інтернет відшуковував на території нашої держави предмети старовини з метою подальшого їх переправлення за кордон.

У серпні ц.р. співробітники СБУ спільно з прикордонниками та митниками на міжнародному пункті пропуску «Росошани» затримали громадянина Молдови за спробу незаконного переміщення через україно-молдовський кордон предметів історичної спадщини.

У ході огляду автомобіля оперативники виявили незадекларовані та приховані від митного контролю 11 предметів антикваріату. Правоохоронці вилучили ікону «Ісус Христос з головою Іоана Хрестителя та предстоячими», датовану кінцем 19 ст., та десять металевих наконечників до стріл часів пізнього середньовіччя.

За висновком державної мистецтвознавчої експертизи, вилучені предмети старовини становлять культурну цінність і підпадають під дію Закону України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей».

Вироком суду громадянина Молдови визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.15 та ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального Кодексу України та із застосуванням ст. 69 (обставини, що пом?якшують покарання) Кримінального кодексу України призначено покарання у вигляді штрафу розміром у 7 тисяч гривень з конфіскацією предметів контрабанди.

Прес-центр СБ України

1