Може це Продан, Михайлішин, Чинуш хочуть впливати на розподіл  грошей на модернізацію теплопостачання? - нардеп

Може це Продан, Михайлішин, Чинуш хочуть впливати на розподіл грошей на модернізацію теплопостачання? - нардеп

18.12.2015, 17:46

Якщо Чернівецька міськрада не прийме план модернізації теплопостачання, то співпраця Чернівців з міжнародними фінструктурами – європейськими і світовими - буде заблокована.

Про це у коментарі журналісту buknews.com.ua  повідомив народний депутат Максим Бурбак.

Нагадаємо, у четвер депутати міськради провалили проект співпраці Чернівців з ЄБРР щодо модернізації систем теплопостачання.

-         Загальний об’єм інвестиції – десять мільйонів євро. Депутати Чернівецької міської ради від «Рідного міста» і ті, які їм підіграли,  вважають, що ці кошти місту не потрібні? Адже це чиста економіка.  Чотири мільйона євро – це взагалі грант, який не потрібно повертати. У гривнах – це 108 мільйонів гривень. Двадцять відсотків цієї суми через місцеві податки надійдуть до казни міста. Місто отримає 800 тисяч євро. Це будуть гроші в бюджеті міста, який приймається міської радою. І так само зміни до бюджету вносяться сесійним рішенням міської ради. Цими самими депутатами. Хто як не вони будуть формувати наповнення і видатки з цього бюджету? Але деяким депутатам  всього цього не потрібно. Вони свідомо маніпулюють свідомістю людей. Особисто я не депутат міської ради, але спостерігаючи таку їхню позицію у мене виникають сумніви, а може це депутати Продан, Михайлішин, Чинуш хочуть впливати на розподіл цих грошей.  Але стири ці гроші нікому не вдасться. Всі ці гроші будуть проходити через тендерні процедури, організовані ЄБРР. Чи частина депутатів діють за відомим принципом – чим гірше, тим краще?

-  І це при тому, що наступний бюджет обіцяє бути важким. Потрібні кошти на утримання системи професійної технічної освіти, інші заклади. Вам не потрібно для цього додаткові кошти в бюджеті? Ще раз наголошую, я не кажу про 10 мільйонів інвестиції, а тільки про кошти від гранту в чотири мільйона, - пояснив народний депутат Максим Бурбак. Ці кошти могли піти на будівництво садочків, які могли споруджувати місцеві будівельники.  

-   Але ЄБРР  тепер має проводити лікнеп для наших великих депутатів і пояснювати ці речі.  Якщо депутати не проголосують за це рішення, тоді це означатиме, що Чернівці можуть забути про співпрацю Чернівців з будь-якою європейською установою, - заявив Максим Бурбак. - Зрозумійте, що рік працювали не лише ми, а й Європейський банк реконструкції та розвитку. Вони наймають аудиторів, компанії, вони несуть певні видатки, які входить у ставку по кредитах. Тобто, вони потім з цього заробляють. Якщо міськрада відмовиться від цього шансу, то вони просто викинуть нас у смітник і скажуть: «О’кей, це ваше право, ви відмовились». Але потім в усі міжнародні установи йде лист про те, що з Чернівецькою міськрадою працювати неможливо і не потрібно, бо це даремне витрачання часу, - додав народний депутат.

 Водночас народний депутат України Максим Бурбак висловив переконання, що Чернівецька міськрада прийме план модернізації теплопостачання. 

1