МКП «Чернівцітеплокомуненерго», КП «Чернівецька обласна філармонія» буде відключено від газопостачання

МКП «Чернівцітеплокомуненерго», КП «Чернівецька обласна філармонія» буде відключено від газопостачання

15.02.2017, 18:10

МКП «ЧЕРНІВЦІТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» БУДЕ ВІДКЛЮЧЕНО ВІД ГАЗОПОСТАЧАННЯ

В понеділок 20 лютого 2017 року МКП «Чернівцітеплокомуненерго» буде відключено від газопостачання. Причиною відключення є заборгованість тепловиків перед ПАТ «Чернівцігаз» на суму більш як 14 мільйонів гривень

Наразі ПАТ «Чернівцігаз» підготувало та передало до МКП «Чернівцітеплокомуненерго» досудову пропозицію, яка дозволяє тепловикам протягом трьох наступних днів здійснити необхідні платежі та врегулювати ситуацію із наявною в них заборгованістю.  

У разі невиконання досудової пропозиції, в понеділок 20 лютого поточного року газопостачання для об’єктів теплокомуненерго буде обмежено до технологічного мінімуму, що не дозволить тепловикам підтримувати регламентований температурний режим в оселях чернівчан.

Також через порушення Кодексу газорозподільних систем затвердженого Постановою № 2494 від 30.09.2105, а саме відсутністю встановлених лімітів (алокації) на розподіл природного газу, від газопостачання буде відключено КП «Хотинтепломережа», КП «Чернівецька обласна філармонія», ОСББ «Сяйво» та Квартирно-експлуатаційний відділ м.Чернівці. 

 ДОВІДКА

Публічне акціонерне товариство «Чернівцігаз» єдина на території Чернівецької області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Чернівцігаз» експлуатує 8,786 тис. км. газопроводів. У 2016 році підприємство протранспортувало близько 376 млн. м. куб. природного газу. Клієнтами компанії є понад 229 тисяч сімей Чернівецької області та більше 3 тисяч підприємств, установ і організацій. ПАТ «Чернівцігаз» є одним з найбільших роботодавців Чернівецької області. Штат компанії становить близько 1100 осіб. Підприємство входить до трійки найбільших платників податків регіону.

1