«Містобуд», яким керував Каспрук, приєднають до “Калинівського ринку”, щоб зберегти майно, бюджет міста - уріжуть, а МіськШЕП створить ДП

«Містобуд», яким керував Каспрук, приєднають до “Калинівського ринку”, щоб зберегти майно, бюджет міста - уріжуть, а МіськШЕП створить ДП

29.05.2014, 19:19

Комунальне підприємство «Містобуд» реорганізують шляхом приєднання до “Калинівського ринку”. На черговій сесії міської ради сьогодні, 29 травня, ухвалено рішення про припинення діяльності юридичної особи – комунального підприємства «Містобуд» - шляхом його приєднання до комунального підприємства “Міський торговельний комплекс “Калинівський ринок”.

У результаті реорганізації підприємства майно, майнові права та обов`язки переходять до КП “МТК “Калинівський ринок”. Тобто разом з майном, майновими правами і обов’язками «Калинка» отримала і борги підприємства.

Згідно із цим рішенням утворено комісію з реорганізації комунального підприємства «Містобуд» на чолі із першим заступником директора, начальником управління капітального будівництва департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин міської ради Сергієм Шиляєвим.

Разом з тим, він повідомив про заборгованість "Містобуду": дебеторська складає 523 800 гривень, а кредиторська - 1 млн. 380 тисяч гривень.

Наразі невідома доля 20 працівників, які все ще працюють в КП "Містобуд". Їх долю вирішуватиме майбутній керівник Калинівського ринку. Так само невідомо, хто і як віддаватиме борги "Містобуду".

Комісія здійснюватиме керівництво діяльністю КП «Містобуд» на період його реорганізації.

 Своє рішення міська влада мотивує потребою збереження майна збиткового комунального підприємства.

Нагадаємо, раніше комунальним підприємством "Містобуд" керував нинішній мер Чернівців Олексій Каспрук, який після свого звільнення неодноразово заявляв, що тогочасна влада в місті, репрезентована Партією регіонів, свідомо вела комунальне підприємство до банкрутства.

Сьогодні ж на сесії Чернівецької міської ради VI було розглянуто проект рішення про затвердження кількісного складу наглядової ради МТК “Калинівський ринок”. В результаті було вирішено: до наглядової ради увійде 7 осіб – представник від міського голови, три представники від депутатського корпусу та три представники від підприємців ринку.

Згідно проекту рішення, наглядова рада не матиме права втручатися в «оперативну діяльність» ринку. Хоча за словами головного юриста міської ради Олександра Шиби, новостворена наглядова рада матиме досить широкі повноваження. Метою функціонування ради є здійснення контролю за діяльністю керівництва ринку, перш за все у фінансовій сфері.

 Однак депутати так і не зійшлися на визначенні поняття «оперативна діяльність». Відтак питання перенесли до наступної сесії міської ради. Як зазначив Олексій Каспрук, кількісний склад наглядової ради найімовірніше не зазнає змін.

 Також на наступній сесії міської ради розглядатимуть пропозиції щодо персонального складу.

На 50-й сесії Чернівецької міської ради VІ скликання також прийнято рішення “Про надання дозволу Чернівецькому міському комунальному підрядному шляхово-експлуатаційному підприємству на створення дочірнього підприємства, затвердження нової редакції Статуту Чернівецького МіськШЕП та погодження Статуту дочірнього підприємства”.

“За” проголосував 41 депутат.

Згідно з проектом рішення, дочірнє підприємство ”Чернівецький міськдор” є комунальним підприємством, що створюється і здійснює свою діяльність відповідно до Цивільного кодексу України, Господарського кодексу України, законів, що регулюють питання утворення, діяльності та припинення юридичних осіб, Статуту Чернівецького міського комунального підрядного шляхово-експлуатаційного підприємства.

Основною метою діяльності підприємства є ефективне використання комунального майна шляхом впровадження нових, прогресивних технологій, форм органiзацiї виробництва i оплати працi, та залучення iнвестицiй для оптимiзацiї виробництва й задоволення потреб в послугах i продукції підприємства.

Депутатам на сесії міськради довелося зробити секвестр кошторису на 36 мільйонів гривень. Як розповіла начальник фінансового управління Чернівецької міськради Лівія Бамбуляк, вперше за час її роботи довелося зробити секвестр бюджету, тобто скорочення його витратної частини.

- Було внесено зміни до закону «Про державний бюджет» - скасовано збільшення мінімальної заробітної плати з 1 липня і 1 жовтня. Залишилося лише зростання мінімальної заробітної плати з 1 грудня 2013 року, - зазначила пані Бамбуляк. – Як наслідок, ми зменшили фонд заробітної плати на 17 мільйонів гривень. Крім того, якби мінімальна зарплата зросла, збільшилися б інші соціальні виплати, на які з державного бюджету нам повинні були виділити 19 мільйонів гривень. Зрозуміло, що тепер цих грошей ми не отримаємо.  

Лівія Бамбуляк також розповіла, на чому доведеться економити. Зокрема, зменшили резервний фонд, на 1,5 мільйона урізали інші видатки, та на 1,2 мільйони скоротили субвенції районним бюджетам.

Про це повідомляє molbuk.ua, vidido.ua, БукІнфо, promin.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

не майно там зберігають, а борги бездари  "вішають" на ринок. Цікаво працівники Калинівського ринку в курсі,що їм віддавати майже пару мільйонів доведеться?

avatar

жужа

29 травня 2014 17:20