Міський голова Чернівців прорекламував кошерний ресторан

Міський голова Чернівців прорекламував кошерний ресторан

16.05.2016, 00:07

Сьогодні, 15 травня, у Чернівцях відкрився кошерний ресторан. Це перший подібний заклад у Чернівцях. Проект реалізований Головним рабином Чернівецької області Менахемом Мендлем Гліцнштейном, а також спонсорами, зокрема, за фінансової підтримки голови опікунської ради Іудейської релігійної громади Буковини Арона Майберга.

Знакова подія для туристичних Чернівців, для еврейської громади - відкриття першого кошерного ресторану. Відтепер страви еврейської кухні які люблять покоління чернівчан: маїну, рибу фіш, форшмак та інші можна спробувати "як книжка пише", - написав Чернівецький міський голова Олексій Каспрук у ФБ.

Кошерний ресторан "KOSHER –ORGANIC Restaurant" запрацював 15 травня при Головній синагозі Буковини імені Ісраеля і Зельди Майберг на вулиці М.Садовського, 11.

- Ця подія є знаковою для поліетнічних та толерантних Чернівців, - цитує слова міського голови Чернівців Олексія Каспрука прес-служба міськради. - Відкриття кошерного ресторану посилить туристичну привабливість нашого міста, додасть нових барв у його інфраструктуру, пожвавить життя єврейської громади.

Громадський діяч Михайло Крайс зазначив, що це перший подібний заклад у Чернівцях. Проект реалізований Головним рабином Чернівецької області Менахемом Мендлем Гліцнштейном, а також спонсорами, зокрема, за фінансової підтримки голови опікунської ради Іудейської релігійної громади Буковини Арона Майберга.

Особливістю ресторану буде приготування страв за всіма суворими канонами кашруту: розділення м`ясних та молочних продуктів, вживання лише певних видів м`яса, риби та птиці. Регламентується навіть те, яким способом вбивають тварину для страви.

- У європейських країнах кошерні ресторани дуже популярні серед усіх людей, незалежно від приналежності до релігії. Кошерна їжа безпечна для всіх, тож запрошуємо всіх чернівчан та гостей міста, - додає він.

На відкриття кошерного ресторану прибув відомий уродженець Чернівців, один зі співвласників компанії "Міжнародні Авіалінії України" Арон Майберг.

Єврейська громада Буковини запрошує відвідувачів до нового закладу. 

1