Міськрада хоче забрати офіс у депутата-опозиціонера

Міськрада хоче забрати офіс у депутата-опозиціонера

29.03.2013, 01:19

28 березня сесія Чернівецької міської ради, приймаючи програму розвитку туризму в місті, вирішила розмістити Туристично-інформаційний центр міськради на вулиці Штейнбарга, 23. Досі там перебуває обласне товариство «Знання» (керівник – депутат облради від «Фронту Змін» Ярослав Курко).

Громадська організація працює за цією адресою ще з часів СРСР, крім того, на її базі з початку 90-х працював «Чернівецький прес-клуб реформ». Проте після відставки міського голови Миколи Федорука міська влада неодноразово намагалася виселити товариство «Знання». Нині міська влада оперує рішенням Львівського апеляційного суду, згідно з яким договір оренди приміщення закінчується 6 липня 2013 року. Натомість депутати міськради від «Фронту Змін» заявили, що «Знання» має статус організації книгорозповсюдження, які відповідно до рішення Верховної Ради не можна позбавляти приміщень.

Нагадаємо, нині Туристично-інформаційний центр Чернівецької міської ради працює на вулиці Головній, 16 – недалеко від залізничного вокзалу, поруч із зупинкою громадського транспорту. Біля Центру можна припарку вати і приватне авто, тоді як на вузьких вулицях Штейнбарга і Університетській (приміщення «Знання» – на розі двох вулиць) це зробити важко, та ще й можна завадити рухові тролейбусів №№ 2 і 4.

Крім того, в рішенні, за яке проголосували депутати, взагалі нічого не сказано про долю приміщення, де зараз перебуває Центр – залишиться воно для потреб туристичної галузі чи буде, наприклад, виставлене на приватизацію. Директор департаменту економіки міськради Світлана Хмійчук, яка підтримала пропозицію депутатської більшості про передачу приміщення на Штейнбарга Туристично-інформаційному центру, заявила, що нинішня його локація «не відповідає вимогам». Яким (або чиїм) саме – не уточнила.

Загалом «Програма розвитку туризму в місті Чернівці на 2013-2016 роки» – типовий бюрократичний документ з формулюваннями на кшталт «вивчення», «сприяння», «вдосконалення», і не містить жодних конкретних сум фінансування. У ній згадано ключову проблему туристичної галузі міста – транспортне сполучення, проте лише в розрізі гіпотетичного будівництва нового центрального автовокзалу та «сприяння відкриттю нових авіасполучень з іншими містами України». Про залізничне сполучення – жодного слова, очевидно, на цьому дозволено піаритися лише обласній владі. І чого тоді ображатися, коли одна з найвідоміших чернівчанок у світі – Міла Куніс – говорить, що до Чернівців потяги не ходять…

Джерело: Місто Ч

1