'Міська влада, вам як кістка у горлі': Добржанський каже, що циніки з Чернівецької ОДА і облради позбавили Чернівці грошей на дороги

"Міська влада, вам як кістка у горлі": Добржанський каже, що циніки з Чернівецької ОДА і облради позбавили Чернівці грошей на дороги

05.07.2021, 11:05

Чернівецька ОДА не виділила жодної копійки з на ремонт доріг у Чернівцях з Державного Фонду Регіонального Розвитку та з Державного Дорожнього Фонду.

Про це у Фейсбуці написав секретар міської ради Чернівців, депутат обласної ради Сергій Добржанський.

Чернівецька ОДА отримала на ремонт доріг понад 300 мільйонів гривень, але Чернівцям не виділили жодних коштів.

"Чернівці повністю були виключені з можливості отримання коштів з дорожнього фонду для місцевих доріг. Найбільша громада області, яка має третину населення області та платить стільки ж податків отримує нуль гривень на дороги. Це при тому, що ОДА на ці цілі отримала з дорожнього фонду 270 та 52 млн. грн.", - написав Сергій Добржанський.

За словами Сергія Добржанського, депутати на останній сесії обласної ради зверталися з пропозицією вкотре звернутися до ОДА щодо виділення коштів на ремонт доріг.

"Цинізм ситуації був виявлений на останній сесії обласної ради, коли я виступив з пропозицією повторно звернутися до ОДА. І депутати, які часто виступають на різних каналах, про жахливий стан доріг у місті Чернівці, стали переконувати, що то потрібно звертатися якось не так та не звертатися до адміністрації", - зауважив Сергій Добржанський.

Посадовець розкритикував ситуацію розподілення коштів по області.

"Я розумію, що комусь важливіше поремонтувати дорогу в сторону своїх рідних сіл, виділивши туди 60-90 млн, де сукупна кількість населення становить 6-7 тис чоловік, а не громаді у 270 тис. Я розумію, що міська влада, вам як кістка у горлі. Але ж і ви користуєтеся цими дорогами, і ви ж ламаєте свої машини. Ви ж розповідаєте про красу Чернівці. Та все ж бажання нашкодити, перемагає здоровий глузд. А це дуже сумно", - йдеться у дописі.

Посадовець зазначив, що разом зі своїми колегами депутатами буде знову звертатися, щоб були винайдене кошти на підтримку доріг Чернівецької громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В столиці та в інших містах, де керували серйозні мери, дороги були: "Слуги народу" пояснили, чому "Велике будівництво" Зеленського покращує інфраструктуру за межами міст

1