Мірослав Мойжіта у Чернівцях: Словаччина ніколи не визнає анексію Криму

Мірослав Мойжіта у Чернівцях: Словаччина ніколи не визнає анексію Криму

28.07.2017, 13:59

На цьому наголосив Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді пан Мірослав Мойжіта під час протокольної зустрічі, яка відбулася сьогодні, 28 липня. Участь у зустрічі взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Обговорено перспективні напрями співпраці, зокрема, у сферах науки та охорони здоров’я, розвитку туристичної і транспортної інфраструктури, спільного реагування на надзвичайні ситуації.

«Словаччина ніколи не визнає анексію Росією Криму і завжди буде підтримувати незалежність і територіальну цілісність України. Нині в Україні відбуваються відчутні позитивні зміни і нам би хотілося поділитися з вами власним досвідом проведення реформ та розвитку економіки. Адже словацький досвід може стати вам у нагоді та дозволить уникнути певних помилок», – відзначив пан Мірослав Мойжіта.

У свою чергу голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян подякував дипломатові за підтримку Словаччиною України, а також висловив сподівання на пожвавлення транскордонного співробітництва на міжрегіональному рівні.

«За останні 15 років було зроблено чимало для зміцнення українсько-словацьких відносин. Так, нині між нашими державами діє 50 двосторонніх угод про співробітництво. В контексті цих домовленостей ми можемо відкрити нову сторінку наших стосунків. До прикладу, Чернівецькі наукові школи оптики і термоелектрики мають світову славу. Досягнення майстрів культури та мистецтва Буковини є також загальновідомими та мають своїх численних прихильників у Європі. Чимало можливостей для співпраці також представляють розвиток туризму і транскордонне співробітництво», – наголосив Іван Мунтян.

  • Джерело: Прес-служба обласної ради
1