Мінкульт виділив на ремонт Хотинської фортеці 8 млн гривень

Мінкульт виділив на ремонт Хотинської фортеці 8 млн гривень

08.02.2020, 15:42

Міністерство культури, молоді та спорту цього року планує відреставрувати п’ять архітектурних об’єктів країни на загальну суму 114 мільйонів гривень.

Про це на прес-конференції повідомила заступниця міністра Світлана Фоменко.

“Загальна сума у нас на сьогодні складає 114 млн грн. Це та сума, яку витратять саме на реставрацію цих об’єктів”, – сказала вона.

Зазначається, що мінкульт має намір відреставрувати головну ратушу в місті Бережани (Тернопільська область), Кам’яну могилу (Запорізька область), приміщення бурси на території “Софії Київської”, костел святого Миколая (Київ), а також Хотинську фортецю (Чернівецька область).

Водночас, як повідомляє видання “Хотинські вісті”, на протиаварійні роботи у Хотинській фортеці виділять понад 8 мільйонів гривень. У повідомленні йдеться, що стіна цитаделі зі сторони Дністра вкрай потребує укріплення, оскільки скельна основа під нею руйнується.

Джерело: https://tva.ua/

У 2019 році виготовили проєктно-кошторисну документацію на протиаварійні роботи (на окремих об’єктах такі уже здійснили торік). Загальна вартість –12 мільйонів гривень, пишуть “Хотинські вісті” з посиланням на слова директорки ДІАЗ “Хотинська фортеця” Єлизавети Буйновської.

“Сьогодні довідалися добру новину. На брифінгу в Міністерстві культури, молоді та спорту України повідомлено перелік об’єктів, які в 2020 році планується відреставрувати. Серед них – і Хотинська фортеця. Планується виділення 8,5 мільйона гривень на 6 об’єктів, у тому числі на завершення протиаварійних робіт, а також моніторинг стану стін замку”, – розповіла кореспонденту “Хотинських вістей” Є. Буйновська.

1