Міністр–делегат у справах румунів звідусіль нагадав в День об'єднання, що Румунія підтримує територіальну цілісність України

Міністр–делегат у справах румунів звідусіль нагадав в День об'єднання, що Румунія підтримує територіальну цілісність України

01.12.2014, 19:03

Сьогодні, 01 грудня, в обласній державній адміністрації відбулась робоча зустріч в.о. голови обласної державної адміністрації Романа Марчука з міністром – делегатом Румунії у справах румунів звідусіль Богданом Станоєвічем.

Участь у зустрічі також взяли в.о. заступника голови облдержадміністрації, директор Департаменту соціального захисту населення Олена Верига, голова обласної ради Михайло Гайничеру, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован та начальник управління міжнародного співробітництва та інвестицій облдержадміністрації Неля Малько.

Богдан Станоєвіч зауважив, що Румунія підтримує територіальну цілісність України. Представник румунської сторони побажав Україні, благополуччя та якнайшвидшого завершення бойових дій на Сході країни.

Роман Марчук у свою чергу подякував румунській стороні за підтримку нашої держави та її європейського шляху розвитку і зауважив, що для Буковини є важливим зняття транскордонних бар’єрів, яке зараз відбувається між Україною та Румунією. Посадовець також наголосив на тому, що досвід Румунії як країни, яка свого часу пройшла шлях зі вступу до ЄС, є також дуже корисним.

На зустрічі обговорено питання практичної імплементації угоди про малий прикордонний рух, потенційні можливості розвитку залізничного сполучення між прикордонними регіонами, а також питання реставрації будинку А.Пумнула у Чернівцях.

Відзначено, що спільні зусилля обох сторін сприятимуть покращенню економічної співпраці між нашими країнами в цілому та транскордонними регіонами зокрема. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

1