Міністра Семерака зустріли однодумці Рибака

Міністра Семерака зустріли однодумці Рибака

07.04.2017, 15:32

Остапа Семерака біля ЧНУ чекали активісти із плакатами 

7 квітня, на Буковині з робочим візитом перебуває Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА. 
Міністра екології на Буковині зустріли мітингом  
Ідучи на відкриту лекцію зі студентами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, Остап Семерак зустрівся з активістами, які виступають проти вирубки лісів.
 
Вони, зокрема, тримали плакати із написами «Збережемо від незаконної рубки наші ліси – легені Буковини», «Допоможіть врятувати ландшафтний парк для нащадків». 
Міністра екології на Буковині зустріли мітингом

Остап Семерак запросив учасників зустрічі на нараду в обласну державну адміністрацію, під час якої, зокрема, обговорюватиметься зазначене питання.
 
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нещирий Рибак: замість просто попросити свого ставленика, нардеп вдає, що захищає кіцманський ліс
 
Міністр запропонував чернівецьким студентам стажування в міністерстві

Під час зустрічі зі студентами Чернівецького національного університету міністр екології Остап Семерак запропонував їм стажування в міністерстві з можливим працевлаштуванням. 

- Важко знайти людей, які змогли би працювати в міністерстві природи, - зауважив Семерак. - Це мають бути кваліфіковані та мотивовані до праці спеціалісти. Справжніх фахівців відлякує невисока зарплата, навантаження та заповнення е-декларацій. Дуже сподіваюся, що випускники ЧНУ працюватимуть в нашому міністерстві.
 
 
Студенти біологи кажуть, що їх найбліьше цікавить думка міністра, щодо переспективи їхньої професії. Викладачі готують питання про сміттєвий тариф. Зокрема, Ярослав Кирпушко каже, хочен знати чи не буде цей тариф комерційним. Тому що насправді переробляється набагато менше сміття, ніж у нього закладається. 
  
Міністра запитали про те, чому люди стараються і сортують сміття, а потім це все просто скидається до купи. Також поставили питання, коли буде в Україні побудовані відповідні пункти. Міністр відповів, що 25 років в країні у цьому напрямку практично нічого не робилося. Нині сформована стратегія, написаний відповідний документ і сформували економічно обґрунтований процес. Проект розміщений на сайті. Нині проводять обговорення цієї стратегії. Про це повідомляє журналіст ТРК «Буковина» Наталя Синюсик.
 
Остап семерак
 
Остап семерак

Після цього міністр побував у гімназії №2. Учні Чернівецької гімназії №2 отримали міністерське доручення. Відтепер учні чернівецької гімназії №2 самі будуть сортувати сміття і тим самим виховуватимуть у собі відповідальне ставлення до поводження з побутовими відходами. В навчальному закладі запроваджують освітній проект #Сортую. 

 Екоурок в 2 гімназії відбувся сьогодні за участі громадських організацій «Україна без сміття», «Відкрите суспільство» та Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака.
 
В школі встановлять контейнери і діти будуть окремо викидати папір, пластик та скло.
 
Окрім того діти отримали завдання від Міністра. Остап Семерак попросив учнів під час подорожей фотографували нелегальні сміттєзвалища та відправляти на сайт Міністерства екології. Ця інформація, за словами міністра, одразу передаватиметься в роботу і в результаті сміттєзвалища ліквідовуватимуться.   
 
Загалом на сайті Міністерства екології, завдяки такій фіксації небайдужих людей, вже створена інтерактивна мапа сміттєзвалищ, над ліквідацією яких активно працюють.   
 
Наприкінці зустрічі Остап Семерак  подарував дітям екологічні ігри для школи. 

 Нагадаємо, міністр екології України Остап Семерак сьогодні, 7 квітня, перебуває з робочим візитом у Чернівцях. Заплановано його зустріч із студентами ЧНУ, а також робоча нарада з керівниками природоохоронних структур регіону в облдержадміністрації.

 
Джерело: http://promin.cv.ua, molbuk.ua, http://acc.cv.ua/, ТРК «Буковина»
 
ДОВІДКОВО:
 
Народний депутат України від Чернівецької області Іван Рибак звернувся до Міністра екології та природних ресурсів і керівників місцевої влади з депутатським запитом щодо присвоєння ділянкам лісового фонду Кіцманського лісництва ДП “Чернівецький лісгосп” статусу заказника місцевого значення.

Іван Рибак пояснив: "Зважаючи на останні події навколо злісних рубок у Кіцманському лісництві ДП “Чернівецький лісгосп” та задля неприпустимості проведення непродуманих рубок, покращення екологічного стану лісових ділянок та збереження флори – унікального національного багатства України, згідно визнання світовим співтовариством лісів, як найважливішого чинника у запобіганні кліматичних змін і враховуючи суспільний резонанс звернень громадських активістів, екологів та просто небайдужих кіцманчан, сьогодні звернувся з Депутатським запитом до Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака, до голови Чернівецької ОДА Олександра Фищука та до голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна щодо присвоєння ділянкам лісового фонду Кіцманського лісництва ДП “Чернівецький лісгосп” статусу заказника місцевого значення".
1