Міністра екології - представника 'Народного фронту', який переконав уряд припинити вирубування лісу, Максим Бурбак запросив відвідати Буковину

Міністра екології - представника "Народного фронту", який переконав уряд припинити вирубування лісу, Максим Бурбак запросив відвідати Буковину

12.05.2016, 17:03

Народний депутат, лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак звернувся до міністра екології Остапа Семерака з проханням відвідати з робочим візитом Чернівецьку область для вивчення проблеми незаконної вирубки лісів. 

Відповідне звернення нардеп надіслав міністрові екології, повідомив він у Facebook.

Бурбак просить міністра екології приїхати на Буковину, щоб розібратися з вирубкою лісів

"Відзначу, що нарешті у нас з'явився справжній Міністр екології. Пам'ятаючи поїздку Остапа Семерака на Прикарпаття вирішив запросити його і до нас на Буковину. У нас є багато місць злочинного руйнування природи: і Смугарські водоспади, і незаконні вирубки лісу, і навіть невирішені кадрові питання. Сподіваюсь, що поїздка буде не менш корисною як і для Міністра так і для Буковини", - повідомив він.

ДОВІДКОВО:

 Пропозицію Міністерства екології і природних ресурсів щодо тимчасового припинення санітарно-оздоровчих заходів (вирубування) лісу, а також звільнення керівника Держлісагентства підтримано на урядовому рівні.

 Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр екології і природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак.

 "Це – реакція урядовців на мій звіт щодо інспекції національних парків Карпатського регіону", - зазначив Остап Смерак.

 Рішення щодо призупинення вирубування лісу прийнято до перегляду нормативно-правових актів, які регулюють порядок та правила їх здійснення, повідомив він.

 Мінприроди, Нацдержслужбі, Мінагрополітики доручено провести службове розслідування фактів бездіяльності керівництва Державної екологічної інспекції України у сфері охорони та збереження лісових ресурсів та поінформувати про результати у двотижневий строк, додав міністр.

 Також у місячний термін Мінприроди, Мінагрополітики, Мінрегіону, Держлісагентство, Держрибагентство мають опрацювати та подати відповідні проекти актів щодо реформування системи державного нагляду у сфері охорони навколишнього природного середовища шляхом визначення єдиного контролюючого органу у цій сфері та передачі йому усіх контрольних функцій.

 "У Мінприроди наразі опрацьовується питання призначення керівників установ природно-заповідного фонду за результатами відкритих конкурсів із залученням фахівців, науковців, представників громадських організацій та місцевих громад", - повідомив Остап Семерак.

Міністр екології і природних ресурсів, представник партії "Народний фронт" Остап Семерак також ініціює створення прозорої процедури використання надр.

Про це міністр написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

"У Мінприроди вже є певне бачення, як має реформуватися цей сектор", - зазначив Остап Семерак.

Він повідомив, що 16 травня відбудеться нарада з цього приводу і висловив сподівання, що за короткий час вдасться вийти на урядове рішення.

"Пріоритет - створення інвестиційно привабливих умов в галузі видобутку надр (газ, нафта, вода та інші). Прозора видача ліцензій. Суворі наслідки за порушення умов видобутку. Застосування сучасних технологічних можливостей для обліку та контролю видобутих надр", - пояснив міністр своє бачення нововведень.

За словами Остапа Семерака, оптимізація роботи Держгеонадр – ще один пріоритет. Держекоінспекція також має бути реформована.

Окремо міністр звернув увагу на презентовану керівництвом "УкрГазовидобування" концепцію збільшення видобутку газу.

"Я вітаю енергонезалежність як складову національної ідеї, над якою уряди України успішно працювали два минулі роки. Однак нам не потрібне збільшення видобутку за будь-яку ціну. В тому числі і ціною екологічної безпеки", - зазначив він.

Остап Семерак наголосив, що Мінприроди є партнером у розвідці та раціональному використанні надр.

"І тільки з такої позиції маємо виробити спільні підходи до збільшення видобутку будь-яких надр, у тому числі газу", - резюмував міністр.

1