Юлин міністр Філіпчук сам попросив Януковича помилувати його, а за Луценка це зробила Лутковська

Юлин міністр Філіпчук сам попросив Януковича помилувати його, а за Луценка це зробила Лутковська

06.04.2013, 03:58

Екс-міністр навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, який був умовно засуджений на 2 роки, попросив президента України Віктора Януковича про помилування. Його звернення оприлюднено на офіційному сайті президента в п'ятницю, 5 квітня.

"Вельмишановний пане Президенте! Звертаюся до Вас із проханням про помилування, оскільки Апеляційний суд міста Києва, змінивши вирок суду першої інстанції, встановив для мене іспитовий строк два роки, залишивши без зміни додаткове позбавлення мене права займати певні посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на державних чи комунальних підприємствах, установах чи організаціях, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на три роки.

Позитивне вирішення цього питання уможливить відновлення повноти моїх громадянських прав, сприятиме більш активній діяльності в науковій, суспільно-громадській сферах на благо України, а також реабілітації мого здоров'я", - йдеться в заяві Філіпчука.

Як зазначалося раніше, 5 квітня минулого року екс-міністра Мінприроди Георгія Філіпчука, який працював в уряді Юлії Тимошенко, було засуджено до 3 років позбавлення волі за перевищення владних повноважень. Після цього суд розглянув його апеляцію та пом'якшив вирок до 2 років позбавлення волі умовно.

Джерело ТСН

Звинувачення проти Філіпчука полягало в розтраті державних коштів. Мовляв, він дозволив витратити надто велику суму на юридичний аналіз угоди між міністерством та однією з компаній, що займалася вивченням Прикерчинської території та робила спроби добувати там нафту.  Георгій Філіпчук був міністром в уряді Юлії Тимошенко, тож його арешт опозиція сприйняла, як ще один факт політичного тиску через суди.

Президент України Віктор Янукович звернувся до Комісії при президентові України у питаннях помилування з проханням невідкладно розглянути звернення Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської та колишнього Міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука. Про це повідомляє прес-служба голови держави. В свою чергу, комісія повинна розглянути ці звернення і внести свої пропозиції президенту. Нагадаємо, що до президента України надійшло звернення Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської з проханням про помилування Юрія Луценка, а також звернення Георгія Філіпчука з проханням про помилування. Як відомо, раніше Янукович заявив, що розгляне питання про помилування Луценка після розгляду касаційної скарги екс-міністра. 3 квітня колегія суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ залишила без змін вирок колишньому міністрові внутрішніх справ Юрію Луценку у справі про перевищення службових повноважень, за яким його засудили до 4 років позбавлення волі.

Джерело: tyzhden.ua

Як відомо, родина Юрія Луценка заявила, що ні він, ні родичі не проситимуть про помилування, але за грати не триматиметься.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Філіпчук - лизоблюд і підстилка! Зневажаю.

avatar

Юрій

06 квітня 2013 10:12