Міністр Петренко розповів, чому він хоче перенести СІЗО з центру Чернівців (ВІДЕО)

Міністр Петренко розповів, чому він хоче перенести СІЗО з центру Чернівців (ВІДЕО)

19.05.2016, 17:07

Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що він не має морального права вимагати з бюджету гроші на будівництво нових в’язниць в Україні, коли держава переживає скрутні економічні умови та війну.

Про це він заявив у середу ввечері в ефірі телеканалу ТРК "Україна".

"В українського бюджету немає коштів на будівництво нових тюрем. І в мене, як у міністра, немає морального права вимагати, коли пенсії мізерні і йде війна, гроші на будівництво нових тюрем. Тому ми запропонували механізм державного приватного партнерства: через публічні конкурси визначаються інвестори, які будуватимуть нові тюрми. Після того, як цю в’язниця приймається конкурсною комісією, він отримує майданчик старого СІЗО, і там будує якийсь соціальний об’єкт", - сказав він.

Міністр Петренко розповів, чому він хоче перенести СІЗО з центру Чернівців (ВІДЕО)

Водночас ведуча "Событий" Олена Кот поцікавилась у міністра, чи просто буде знайти такого інвестора.

"Я вам наведу приклади, що з 26 СІЗО, які є по обласних центрах, 22 знаходяться у центральних частинах цих міст", - відповів урядовець.

"А чим вас не влаштовує, що вони знаходяться у центральній частині міста?", - заперечила ведуча.

"Я думаю, що це не влаштовує наших українців, які живуть поруч із тюрмами. Приклад тих самих Чернівців - у центрі міста, біля школи - вікно у вікно, де сидять люди, які відбувають довічне покарання", - відповів Петренко.



"При цьому було витрачено півмільйона гривень для того, щоб зробити капітальний ремонт приміщення, і тепер воно буде закрите одним із перших... Для чого тоді витрачали ці гроші? Навіщо робили ремонт?", - запитала О. Кот.

"Я сьогодні озвучив пропозицію журналістам, що через декілька тижнів, коли ми візьмемо функції на себе, я зроблю умовну екскурсію для всіх журналістів до Лук’янівського СІЗО, щоб подивилися, які там були умови, і куди витрачались кошти так звані на ремонт. Тому СІЗО треба точно виносити за межі міста. Це правильно з точки зору безпеки громадян, і з точки зору гуманізації відносин до тих людей, які там знаходяться", - відповів міністр юстиції.

molbuk.ua

1