Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич привітала освітян Буковини з Днем працівника освіти (+ВІДЕО)

Міністр освіти та науки України Лілія Гриневич привітала освітян Буковини з Днем працівника освіти (+ВІДЕО)

30.09.2016, 23:33

Освітяни Буковини! Дозвольте від щирого серця привітати вас з нашим професійним святом — Днем працівника освіти.

Сьогодні, ви на передовій у боротьбі за українську незалежність. На вас покладено дуже складне завдання — підготувати наших дітей і молодь до майбутнього.

Яким буде це майбутнє? Про нього відомо лише одне, що воно буде дуже відрізнятися від сьогоднішнього дня. Тому, дати дітям не лише знання, а підготувати їх до сміливого вирішення проблем. До того, як критично переосмислювати величезний потік інформації у сьогоднішньому інформаційному суспільстві. Як готуватися до змін.

Без вас, шановні освітяни — реформа освіти не може відбутися. Які б не були чудові написані навчальні програми, чи плани, чи закони — тільки учитель, вихователь, викладач, який безпосередньо доторкається до розуму і душі дитини зможе справді підвищити якість навчання. І ми вдячні вам за те, що ви робите у своїй складній і жертовній праці.

На жаль, українська держава заборгувала перед вчителем. І для нас — це окреме, надзвичайно важливе завдання: підняття соціального статусу педагогічних працівників. Саме тому, вже наступному бюджетному році ми закладаємо піднесення рівня оплати праці вчителя у єдиній тарифній сітці. Це дуже важливо, щоб позиціонувати вчителя вище і це дійсно має вплинути на його соціальний статус.

Наразі, це підвищення заробітної плати, орієнтовно, на третину і цього недостатньо. Але наше бачення реального статусу учителя — ми, також, запропонували у проекті закону «Про освіту».

Шановні колеги! Зичу, вам, міцного здоров’я, творчості, натхнення, в жодному разі не піддаватися професійному вигоранню, а в душі мати невичерпане джерело любові до дітей і до професії. Зі святом!

1