Міністр Лавров навіть закривши вуха мусить почути голос українців: Ми не хочемо назад в СРСР - в Митний Союз!

Міністр Лавров навіть закривши вуха мусить почути голос українців: Ми не хочемо назад в СРСР - в Митний Союз!

14.01.2013, 21:19

Заява голови обласної організації партії ВО «Батьківщина»  Івана Мунтяна щодо візиту на Буковину міністрів МЗС України та Російської Федерації

 Влада так хитрувала, аби не дати «високому гостю» з Росії почути реальне ставлення українців до «заманливих» пропозицій «старшого брата», яким РФ досі себе вважає, що перехитрила саму себе.

Вперше від початку зимових снігопадів, чернівецька влада нарешті почала розчищати місто і вивозити сніг. Щоправда, справжні причини – «прогин» перед міністрами – замаскували, вдаючи, ніби порядкують задля вівторкового фестивалю маланок. Але і комунальники, і численні працівники підприємств, яких замість роботи вигнали на прибирання і довбання намерзлого на тротуарах снігу, щиро зізнавалися: роботу нарешті організували саме задля міністрів.

Знаючи, що буковинська опозиція готується до гідної, адекватної зустрічі міністрів закордонних справ Росії та України, спочатку була змінена дата візиту. З раніше запланованого на 14-го січня, візит був перенесений на 13-те. Для тих, хто таки дізнався справжню дату перемовин у Чернівцях, пікетування візиту про всяк випадок заборонив суд. Попри це, опозиція зуміла зорганізуватися і висловити своє ставлення до обговорюваних під час візиту питань.

Кортеж міністрів на вулиці Головній зустрічали активісти з прапором Євросоюзу. Влада не змогла поставити по міліціонерові біля кожного незгідного з політикою влади.

Зате вулицю Університетську, яка веде до Резиденції буковинських митрополитів, де, власне, і відбувалася зустріч міністрів, заполонив «Беркут». Силовики не лише відтісняли від дороги опозиціонерів, серед яких були і наші активісти, а й забороняли мешканцям ближніх будинків добиратися до своїх домівок. Через цілковите перекриття вулиць не зміг проїхати своєю автівкою до місця події і я. Та серед пікетувальників були партійці ВО «Батьківщина», які участь у подібних акціях вважають своїм обов’язком. «Хто, як не ми», - казали вони мені напередодні, вважаючи, що такими виступами підтримують бойовий дух кинутої за грати нашої Лідерки Юлії Тимошенко. Наші партійці з обуренням розповідали, як брутально поводилися силовики, як ламали партійні прапори тих, хто не зважив на рішення суду і прийшов на пікет з прапорами. А особливо – як «беркутівці» безсоромно штовхали журналістів, серед яких був і виконував свою роботу Михайло Токарюк - кореспондент уже поважного віку відомої газети «Буковина».

Та учорашнім днем не завершилися митарства чернівчан, яких разом з усією Україною тягнуть у Митний союз. Сьогодні вранці міністри вирішили покласти квіти до пам’ятника Кобзареві. Центр міста перекрили навіть для тролейбусів і маршруток. І хоча покладання квітів тривало не більше п’яти хвилин, вулиці перекривали більш як на півгодини, люди поспізнювалися на роботу, а діти – до школи.

Вважаю своїм обов’язком виокремити саме ці ганебні факти і надати їм розголосу. Адже впевнений, що російські ЗМІ, як і приналежні олігархічним кланам центральні українські ЗМІ акцентуватимуть зовсім на іншому: на тому, як два молодики тримали банер «Приветствуем министров, ждём президентов». Як в ЧНУ міністрам ні за що дали звання почесних докторів наук. Як міністри милувалися буковинськими традиціями (їх у ресторані розважали маланкарі).

Увесь візит, його організація і проведення здійснювалися у стилі найгіршої совдепії і яскраво продемонстрували, що нас чекатиме від ймовірного союзу з Росією.

Буковина – не совдепія. Буковина – це Європа. Тож нам з Росією не по дорозі.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Йой, Іване. Не зміг (!) доїхати до місця пікету! Та повзти треба було, щоб показати, що ти за Європу. А зараз переписав (ли) повідомлення ЗМІ і видаєш це за позицію Батьківщини? Не соромно? Пишеш про Митний союз, а про нього навіть згадки не було на тій зустрічі. Про що теревенеш, сарако, і твої соопозиціонери? Лиш би гавкнути і получити птічку за протест. Та тобі в Європу, як свині за стіл. 

avatar

депутат

14 січня 2013 18:03

Ваня ти з сауни виліз? Лавров вж поїхав, "давай до свидания!"

avatar

бютівець

15 січня 2013 01:49

я там був, усе, що написано - правда!!!

avatar

справжній бютівець

15 січня 2013 12:49

а може би депутат уважніше вивчав програму перебування Лаврова і питання, які розглядалися на зустрічі? якраз про Митний союз там і йшлося

http://buknews.com.ua/page/kyev-ne-poveryl-reklame-serhei-lavrov-ne-ubedyl-leonyda-kogaru-v-perspektyvnosty-ts.html

Киев не поверил рекламе: Сергей Лавров не убедил Леонида Кожару в перспективности ТС 15.01.2013, 10:14 

Глава МИД РФ Сергей Лавров завершил вчера визит в Черновцы, где провел переговоры с новым министром иностранных дел Украины Леонидом Кожарой. Выступая в местном университете, российский министр описал экономические выгоды от потенциального членства Украины в Таможенном союзе. Однако двигаться в этом направлении Киев не спешит, ограничиваясь заявлениями о дружбе с Россией. 

 

avatar

уважний читач

15 січня 2013 12:52