Міністр інфраструктури України ознайомився з роботою Чернівецького поштамту

Міністр інфраструктури України ознайомився з роботою Чернівецького поштамту

19.08.2016, 21:05

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян 19 серпня 2016 року в рамках робочої поїздки на Буковину ознайомився з роботою Чернівецького поштамту

Міністр інфраструктури України націлив колектив Чернівецької філії на виконання поставлених завдань щодо перетворення поштового відомства у акціонерне товариство задля ефективнішої роботи підприємства, покращення якості надання послуг. Нагальним завданням на сьогодні, за словами міністра, є оснащення робочих місць поштовиків, які надають послуги, сучасною комп’ютерною технікою. Важливі також узгоджені дії на рівні області в рамках діючого меморандуму про співпрацю між АТ «Ощадбанк» та УДППЗ «Укрпошта» з питань спільних дій з забезпечення обслуговування населення, яке проживає в сільській місцевості у разі закриття відділень банку.

 2222

Надзвичайно актуальним є сьогодні активна позиція пошти під час створення об’єднаних територіальних громад, в чому буковинські поштовики вже мають певні напрацювання.

 За словами директора Чернівецької дирекції УДППЗ «Укрпошта» Ярослава Цюпака, працівники цього об’єкту поштового зв’язку щомісячно відправляють понад 900 посилок та дрібних пакунків, майже 15 тисяч листів, майже тисячу переказів, приймають платежі, виплачують пенсії та соціальні допомоги, тощо.

 Довідково:

 Будівля, в якому розташований Чернівецький поштамт, і якій нещодавно виповнилось 125 років, є блискучим зразком віденської архітектурної школи останньої чверті ХІХ століття. Ця монументальна споруда була створена для поштово-телеграфного відомства Буковини за проектом відомого австрійського архітектора та службовця австрійських залізниць Фрідріха Зеца.

 У відреставрованій залі поштамту створено унікальну стелу-панно із зображенням емблеми Всесвітнього поштового союзу, найвідоміших поштових марок України і світу, він прикрашений картинами на яких відображенні найважливіші пам’ятки історії та культури столиці Буковини, тут діють постійні тематичні філателістичні виставки, чільне місце відведено поштовим мініатюрам – конвертам, маркам, листівкам з історії, культури, духовності буковинського краю.

1