Міністр інфраструктури опублікував ганебну статистику ремонту доріг у областях України

Міністр інфраструктури опублікував ганебну статистику ремонту доріг у областях України

15.09.2018, 12:36

Міністр інфраструктури закликав активніше ремонтувати дороги.

 Стали відомі області України, де практично не ремонтують дороги, не дивлячись на виділені Дорожнім фондом гроші.

 Читайте також: Відремонтувати дороги ще на 56 млрд грн планують наступного року

 Статистику опублікував Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook. Міністр інфрастуктури закликав активніше ремонтувати дороги та написав: "Товариство, нумо до праці!". 

Так, станом на 31 серпня 2018 року найменше використали коштів для ремонту доріг у Рівненській області – лише 17% із запланованих. Далі йдуть ті, які переступили за позначку 20%, але все ж не досягли навіть 50% виконання плану: Луганська, Херсонська, Миколаївська, Закарпатська, Полтавська та Тернопільська, а ще Донецька, Кіровоградська та Дніпропетровська. 

Низка областей ледве переступила поріг у 50%. Зокрема: Житомирська, Черкаська, Одеська. Трохи більше їх випередила Волинська область – 60%. 

Дещо кращі показники у Запорізької (65%), Харківської (67%), Сумської (69%), Київської (71%) та Чернівецької (76%) областей. 

Насамкінець залишається кілька областей, чиновники яких ініціювали виконання ремонту доріг уже вище 80%: Львівська, Вінницька, Івано-Франківська та Чернігівська. У столиці України Києві коефіцієнт виконання робіт склав 84%. 

Читайте також: Фищук провалив урядову програму ремонту доріг: Кабмін забрав у Чернівецької області 68 мільйонів

Омелян пояснив, чому у регіонах не використовують за призначенням гроші Дорожнього фонду України. Зазвичай влада областей кладе виділені їм гроші на депозити.

 Більше читайте тут: https://tsn.ua/

1