Міністр екології та природних ресурсів України розбереться з крадіями буковинського лісу (ОНОВЛЕНО)

Міністр екології та природних ресурсів України розбереться з крадіями буковинського лісу (ОНОВЛЕНО)

23.05.2015, 03:16

Про це посадовець Ігор Шевченко написав на своїй сторінці у ФБ. 

"Екологічний захист лісів не закінчується заповідниками!

Зловживання під виглядом санітарних вирубок в заповідниках ми припинили віповідним наказом ще в квітні. І це рішення себе виправдало!

Ми звернулись до Держагенства лісових ресурсів України також виступити з мораторієм на санітарні вирубки в лісових господарствах. Але поки що ми маємо не захист наших природних легень – лісів, а тільки скарги громадян на дії лісових господарств в Чернівецькій, Житомирській, Івано-Франківській та інших областях.

Навіть козаки стали на захист лісів! Сьогодні приходив народний депутат та відомий український козак Михайло Гаврилюк з проханням захистити від незаконних вирубок дерева в ДП «Берегометське лісомисливське господарство», але, на жаль, ми мало що можемо зробити, тому що наразі лісгоспи підпорядковані МінАПК. Зі свого боку, дам розпорядження екоінспекції, яка там зараз проводить перевірку по факту відкритої кримінальної справи - обов’язково врахувала побажання громадськості, де саме робити перевірки в цьому лісовому господарстві. А ще краще перевірити всю площу цього лісового господарства.

Впевнений, що разом ми переможемо лісових крадіїв!"

ДОВІДКОВО:

Через незаконну вирубку лісів Буковина зазнала збитків майже на півмільйона гривень

З початку року держекоінспекцією за незаконну вирубку зелених насаджень нараховано збитків на суму майже 400 тисяч гривень. Про це повідомили на офіційному сайті держекоінспекції в Чернівецькій області.

Зокрема, виявили незаконну вирубку в смузі відводу автодороги Н-10 Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці, у смузі відводу автодороги в межах Новоселицького району, в місті Вижниця та селі Михалково Сокирянського району.

"Матеріали для подальшого реагування направлені у відділи РВ УМВС України в Чернівецькій області", - йдеться у повідомленні прес-служби екоінспекції.

1


КОМЕНТАРІ (3)

У Карпатах масово всихає ялина - це велика екологічна біда, не кажучи вже про значні економічні втрати. Ефективно зарадити лиху можна лише санітарними рубками мертвих ялинників, які несуть загрозу здоровому лісу. Міністр екології, який забороняє санітарні рубки, - ворог лісу і держави. Це не захист природи - це знищення лісів. Це так само, як міністр оборони заборонив би стояти на захисті державного кордону. В шию треба гнати цих придурків!

avatar

екологи і нардепи - найгірші вороги природи

23 травня 2015 08:38

Так, всихає ялина, але в санітарних рубках чомусь рубають ялицю та модрину!!!

avatar

Знаючий

24 травня 2015 23:14

Розумно по-державному із вболіванням за ліси, державу і народ - навести порядок з рубками (санітарними чи головного користування). Дуристика від нардепа та міністра - усе заборонити. Питання номер один для держави - як позбутися таких дурнів?

avatar

Знаюча

24 травня 2015 23:59