Міністр Бурбак звинуватив у спробах використати адмінресурс на виборах і заявив, що готовий продовжити процес очищення влади (ДОДАНО ВІДЕО)

Міністр Бурбак звинуватив у спробах використати адмінресурс на виборах і заявив, що готовий продовжити процес очищення влади (ДОДАНО ВІДЕО)

26.09.2014, 16:18

На сесію Чернівецької обласної ради прибув міністр інфраструктури Максим Бурбак. Міністр заявив, що виступає не як міністр, а як член територіальної громади. 

За його словами, у той час, як в Україні всі об’єднуються задля відсічі зовнішньому агресорові, в Чернівецькій області не припиняються політичні міжусобиці. З трибуни сесійної зали він розкритикував окремих осіб, які присутні на сесії. 

Він сказав, що засмучений тим, що побачив у Чернівцях реванш старих політичних облич.

За словами Бурбака, зараз багато прислужників старого правління знову рвуться до влади. Вони є у різних списках або на мажоритарних округах.

"Пан Онуфрик, що був рупором Януковича і писав усі промови Папієву, знову рветься до влади. Де ті діячі-«реформатори» з Нашої України, це ж ви голосували в унісон з регіоналами, а за важливі наші голосування, не давали голосів. Присутні тут і депутати, що були ораторами на "Антимайдані", - заявив міністр.

За його словами, таких політиків не сприймає суспільство, оскільки «ці старі обличчя, які знову рвуться до влади, до добра не приведуть». 

Також Бурбак звернувся до  голови ОДА Романа Ванзуряка щодо того тому, що в області досі чиниться тиск на вчителів і медиків. "Досі за старими схемами використовується адміністративний ресурс", - заявив Бурбак, не назвавши, про агітацію яких партій чи кандидатів йдеться.

Міністр інфраструктури закликав дати людям можливість вперше проголосувати вільно.

Сьогодні, 26 вересня 2014 року, у Чернівцях проходить 28-а сесія Чернівецької обласної ради VI скликання. Тим часом під приміщення ОДА "підігнали" альтфатери з написами "Почни люстрацію з себе".

Відео виступу міністра інфраструктури на черговій сесії Чернівецької облради дивіться згодом на сайті www.buknews.com.ua

Про це із сесійної зали повідомляє кореспондент molbuk.ua та vidido.ua

Коментар ОПОРИ:

Трибуна Чернівецької обласної ради перетворилася на агітаційний майданчик

 Під час сесії Чернівецької обласної ради 26 вересня 2014 року присутні депутати та інші особи у своїх виступах перед розглядом порядку денного вдалися до висловлювань, які можна трактувати як агітацію за та проти суб’єктів виборчого процесу. Згідно закону «Про вибори народних депутатів України» проведення агітації в приміщенні органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та органів місцевого самоврядування заборонено (ч. 5 ст. 74 http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/4061-17/print1383221953464385). Нагадаємо, що закон про вибори визначає, що агітація може здійснюватися як «за» так і «проти».

 Відео: http://youtu.be/psflV2jb7cs

 Зокрема, міністр інфраструктури Максим Бурбак, який є зареєстрованим кандидатом мажоритарником від Народного фронту у 204 виборчому окрузі, у промові згадав у негативному сенсі свого конкурента по округу екс-голову Сокирянської РДА Василя Козака, який вже теж є зареєстрованим кандидатом. Максим Бурбак порівняв свого конкурента зі скандально відомим Віктором Лозінським. Також Максим Бурбак критикував Богдана Онуфрика (колишній начальник управління внутрішньої політики Чернівецької ОДА часів губернатора Михайла Папієва). Згідно інформації ЗМІ, Богдан Онуфрик – 31-й у списку Блоку Петра Порошенка (http://molbuk.ua/vybory-vr/78575-chernivchany-onufryk-korol-i-sevryukov-potrapyly-u-prokhidnyy-spysok-partiyi-poroshenka.html). Станом на 26 вересня список цієї політичної сили ще не зареєстрований. Завершив свій виступ Максим Бурбак оголошенням своєї готовності «до боротьби»:

 -       Чому на місцях я бачу реванш старих облич? Чому таке стається? Люди цього не розуміють… Я сам не розумію, як так може бути. Є пан Онуфрик, який був рупором Януковича, який писав всі роляди і хвалебні для Папієва. Він знов до влади рветься. У нас присутні депутати, які були ораторами на антимайдані. До влади рветься пан Козак, це Лозінський Сокирянського розливу. Ми хіба не знаємо, чи нема інформації про це? Чи будемо мовчати друг-другу в очі? … А від себе скажу, що я бачу, що боротьба на місцях не закінчилась. Я до неї готовий.»

 Вчора 25 вересня ОПОРА отримала інформацію, що Максим Бурбак був присутній на сесії Кельменецької районної ради (Кельменецький район відноситься до 204 виборчого округу), де теж мав виступ. Чи містив той виступ агітацію, ОПОРІ не відомо. У коментарі спостерігачу ОПОРИ Максим Бурбак підтвердив свою присутність на сесії районної ради та запевнив, що його виступ не був агітаційним, а сам він з 24 вересня знаходиться у відпустці. ОПОРА подала інформаційний запит для перевірки інформації щодо відпустки та можливих робочих поїздок міністра - http://bit.ly/M_Burbak

1


КОМЕНТАРІ (4)

в першу чергу від таких бурбачків-засланих казачків як воно треба владу очищати!

рейдерська та корупційна кулявлобна паскуда!

брехлива мразь з "революційними" чесними виблюдками

на все свій час! і одним з перших в мусорному баці будут кулявлобні задниці які нині возсідают на золотому унітазі

avatar

Буковина

26 вересня 2014 14:43

так він був на сесії обласній,як Міністр інфраструктури закликав чи член територіальної громади?

чи може як просто  http://youtu.be/R_PQCsJYoJ0 ?

avatar

циково ви пишете "і так і сяк"

26 вересня 2014 14:49

а що в міністра більше справ немає, як по сесіях обласних бігати???????  багато він напрацюється

avatar

роман

26 вересня 2014 23:15

На бесарабщині переможе патріот бесарабщини, господар - Василь Козак!

avatar

патріот

26 вересня 2014 23:23