Мінімальну пенсію 949 грн. з 1 грудня піднімуть до прожиткового мінімуму 1074 грн.

Мінімальну пенсію 949 грн. з 1 грудня піднімуть до прожиткового мінімуму 1074 грн.

29.07.2015, 00:21

У рамках всеукраїнського семінару до Чернівців сьогодні завітав голова правління Пенсійного фонду України Олексій Зарудний, який розповів про реформування пенсійної системи в країні.

Попри те, що в країні війна, скрутне економічне становище, уже з 1 грудня передбачається підвищення пенсійних виплат. До прикладу, якщо ви отримували мінімальні 949 грн., то у кінці року пенсія зросте до 1074 грн., що відповідатиме прожитковому мінімуму. Також Олексій Зарудний зазначив, що уряд попіклується, аби збільшення відбулось дещо раніше.

Тим часом, на брифінгу у журналістів виникло питання, як можливо людям вижити за таку «високу» пенсію? На що посадовець відповів, що для суттєвіших дій у цьому напрямку потрібен час, а також варто, аби в країні проводилась легалізація заробітних плат, адже через ігнорування цього моменту пенсійний фонд втрачає мільярди гривень.

«Для того, щоб щось виплачувати, варто мати певні ресурси, яких в країні не так багато. Коли пенсійному фонду повернуть борги, тоді можна буде говорити про збільшення пенсій», - зазначив О.Зарудний.

Крім того, було обговорено накопичувальну пенсійну систему. За словами Олексія Зарудного, обов'язковому страхуванню в накопичувальній пенсійній системі підлягатимуть громадяни віком до 35 років. Також у цій системі передбачена добровільна участь українців віком від 36 до 55 років. Проте такі зміни пройдуть у 2017 році.

Джерело: chv.tv

1