Міліція закрила справи по штурму Чернівецької ОДА

Міліція закрила справи по штурму Чернівецької ОДА

18.02.2014, 14:47

Кримінальне провадження щодо спроби захоплення будівлі Чернівецької ОДА закрито та скеровано до суду. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

17 лютого набув чинності закон, який передбачає звільнення від відповідальності та покарання учасників масових заворушень у грудні 2013 року - лютому 2014 року.

Закон №737-VII "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань", передбачає закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт.

Нагадаємо, що за фактом спроби захоплення будівлі Чернівецької облдержадміністрації, яке мало місце 24 січня цього року, слідчим відділенням Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 294 Кримінального кодексу України (організація масових заворушень, а також активна участь у масових заворушеннях) та ч.1 ст. 341 Кримінального кодексу України (захоплення будівель чи споруд, що забезпечують діяльність органів державної влади, з метою перешкоджання їх нормальній роботі).

За даним провадженням було оголошено про підозру 2 особам.

17 лютого 2014 року на виконання вище зазначеного Закону кримінальне провадження відносно осіб, яким оголошено про підозру, направлено до суду із клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності.

В іншій частині кримінальне провадження закрито.

1